Τοπικά

Δυναμικό “ραντεβού” στην Περιφέρεια για το ΧΥΤΑ Αιγείρας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της Ανατ. Αιγιάλειας για το ΧΥΤΑ Αιγείρας στις 2.30 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων αναφέρεται «μας κοινοποιήθηκε έκθεση του τμήματος περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που αφορά στα αποτελέσματα των αναλύσεων από δείγματα του υδροφόρου ορίζοντα του ΧΥΤΑ. Και στις τρεις γεωτρήσεις εντοπίζεται σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, σε μια δε – εκείνη που άφριζε κατά τη διαδικασία διάνοιξής της – οι τιμές ρύπων είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες του επιτρεπτού ορίου.

Τώρα πια που οι υποψίες μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αδρανήσει. Ο υδροφόρος ορίζοντας βγαίνει μολυσμένος, το νερό μας δηλητηριάζεται από τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ.

Δεν μας αρκούν πια τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και η συμπάθεια στον αγώνα μας από το υπουργείο και την Περιφέρεια. Η τελευταία είναι υπεύθυνη που συνεχίζει να διατηρεί σε λειτουργία αυτό το έγκλημα και αρκείται στο ρόλο του καταγραφέα του αργού θανάτου όλης της περιοχής μας”.