Τοπικά

“Ανανεώνεται” το ΠΓΝΠ- Η “συγγνώμη” της Διοικήτριας για τα τηλεφωνικά ραντεβού

ΠΓΝΠ
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τρεις σημαντικές επεμβάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ( ΠΓΝΠ ) , ανακοίνωσε η Διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Παναγούλα Μαμμή, με στόχο, όπως είπε,  την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

«Το ΠΓΝΠ ως το μοναδικό Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στην Δυτική Ελλάδα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε όλη την περιφέρεια. Σκοπός μας στην παρούσα κατάσταση είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες αλλά και να τις αναπτύξουμε, έτσι όπως απαιτείται από την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Σ΄αυτή μας την προσπάθεια βασικός αρωγός υπήρξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιχορηγώντας βασικούς τομείς οι οποίοι, μετά από 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του νοσοκομείου ήταν αναγκαίο ν΄ αναβαθμιστούν ή ν΄αντικατασταθούν», τόνισε η Διοικήτρια, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις ύψους 6.533.234 ευρώ αφορούν:

-Την αναβάθμιση με νέα τεχνολογία του συστήματος θέρμανσης-ψύξης και κλιματισμού και συγκεκριμένα με αντλίες θερμότητας και εγκατάσταση δικτύου fan-coils στις Κλινικές.

-Την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος για 24ωρη κάλυψη αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης.

-Την βιοκλιματική αναβάθμιση Τοιχοποιίας και θερμομόνωση στέγης.

-Την αντικατάσταση κουφωμάτων, συνολικής έκτασης 1.950 τ.μ.

-Αντικατάσταση των μεγάλων ηλεκροκινητήρων-κυκλοφορητών με νέας τεχνολογίας inverter. Με τις παραπάνω παρεμβάσεις πετυχαίνουμε ταυτόχρονα και μείωση των ρύπων σε CΟ2 στο περιβάλλον.

-Την εγκατάσταση ατμολέβητα δυναμικότητας 8 τόνων ατμού/h.

-Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων (BMS).

-Την αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με LED κ.ά.»

Νέος εξοπλισμός

Μια δεύτερη παρέμβαση, η οποία αφορά την ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών είναι η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αφορά:

-Την ανάπτυξη της ΜΕΘ Ενηλίκων (6 κρεβάτια νοσηλείας και 10 μόνιτορ με κεντρικό σταθμό).

-Την ανανέωση του εξοπλισμού των χειρουργικών αιθουσών και του χώρου ανάνηψης των χειρουργημένων ασθενών, με 7 αναισθησιολογικά μηχανήματα, 12 monitor, 3 χειρουργικά τραπέζια, βίντεο-λαρυγγοσκόπιο καθώς και σύγχρονο συνοδό χειρουργικό εξοπλισμό όπως: 5 σκιαλυτικές λυχνίες, C-ARM ακτινοσκοπικό και φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας.

-Την αναβάθμιση της διάγνωσης και παρακολούθησης των ασθενών του Τμήματος Καρδιολογίας με την απόκτηση συστήματος 3D υπερηχοτομογραφίας που θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών.

1,1 εκατ. ευρώ για κλίνες, φορεία, αμαξίδια

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην χορήγηση 1.136.500 ευρώ για την αντικατάσταση του υπάρχοντος νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου όπως ΤΕΠ, Παθολογικές, Χειρουργικές και Γυναικολογική Κλινική και αφορά την προμήθεια κυρίως ηλεκτρικών, φορεία και αμαξίδια μεταφοράς ασθενών, εξεταστικές κλίνες, κρεβάτια επιτόκων κ.ά., ζητήματα για τα οποία παραπονούνται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους και, όπως ανέφερε η κυρία Μαμμή, πλήττουν την εικόνα του Νοσοκομείου.

Εξ άλλου, η κα Μαμμή ζήτησε συγγνώμη από τους ασθενείς για την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά την προσπάθειά τους να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού.Όπως είπε “η σύμβαση που είχε γίνει και λήγει στο τέλος του έτους αποδείχθηκε κόλαφος σε σχέση με τη δουλειά που έχει γίνει. Από τις 2 Ιανουαρίου 2019 και για δύο μήνες θα αναλάβει άλλος φορέας που υπόσχεται άλλη μεταχείριση και θα πάρουμε χρόνο για να βρούμε την καλύτερη λύση προς όφελος των ασθενών».