Τοπικά

Στην Πάτρα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για θεατρική παράσταση

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Παρουσία του Πατρινού Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ»,  από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον πολυχώρο Royal το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Ανδρικόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε πως «…Ίσως, η κοινωνική αυτή δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπλήσσει όσους διατηρούν ακόμη στην αντίληψη τους το στερεότυπο του αστυνομικού αποκλειστικά ως διώκτη του εγκλήματος. Είμαι, όμως, βέβαιος πως σύντομα, η αντίληψη αυτή θα μεταβληθεί, καθώς οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα όχι μόνο αστυνομικών αλλά και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Άλλωστε, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός πως η Ελληνική Αστυνομία δεν αποτελεί έναν μονοδιάστατο διωκτικό μηχανισμό, αλλά έναν σύγχρονο Οργανισμό παραγωγής πολύπλευρου κοινωνικού έργου· και ο αστυνομικός, πέρα από την επαγγελματική του ιδιότητα, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού συνόλου, βιώνοντας τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, την ίδια καθημερινότητα όπως κάθε συνάνθρωπός του.

Η πρωτοβουλία μας, λοιπόν, αυτή δεν αντιβαίνει αλλά αντιθέτως υποστηρίζει τον ευρύτερο θεσμικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ενισχύει αυτή την ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης με την κοινωνία και φέρνει πιο κοντά τον πολίτη με τον αστυνομικό…».