Τοπικά

171 ακίνητα στο «σφυρί» στη Δυτ. Ελλάδα, εκ των οποίων 11 στη Δυτική Αχαΐα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί οι οποίοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και εν όψει Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν οριστεί να γίνουν 3.444 πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 3.184 αφορούν ακίνητα και οι 798 εξ αυτών κατοικίες.

Η εικόνα στην περιοχή, δείχνει ότι εντός Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 171 πλειστηριασμοί ακινήτων στη Δυτική Ελλάδα, οι 50 εκ των οποίων είναι κατοικίες.

Μάλιστα, οι έντεκα απ’ αυτούς αφορούν την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα την Αχαΐα, προγραμματίζονται 50 πλειστηριασμοί στην Πάτρα (οι 25 αφορούν κατοικίες), 4 στην Αιγιάλεια (καμία κατοικία), 11 στη Δυτική Αχαΐα (όλοι αφορούν κατοικίες) και 9 στα Καλάβρυτα (1 αφορά κατοικία).

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Σημειώνεται επίσης ότι, ήδη, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον νόμο Κατσέλη, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο νόμος, καλύπτει ακίνητα αξίας από 180.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό έως 280.000 ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες. Όμως, τόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όσο και οι ελληνικές τράπεζες θέλουν ο πήχης ως προς την αξία της πρώτης κατοικίας να μπει πολύ πιο χαμηλά από το όριο των 280.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, στα επίπεδα των 100.000 ευρώ ή και χαμηλότερα. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνεται από τους θεσμούς, ο νόμος Κατσέλη λειτουργεί ως καταφύγιο για στρατηγικούς κακοπληρωτές, που υπολογίζονται στο 25% αυτών που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν σε αυτόν.