Ελλάδα

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: «Πέθανε από τα πολλαπλά χτυπήματα»

 
 
 
 
Την άποψη ότι «ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου, Χρύσα Πετσιμέρη.

Σύμφωνα με την ίδια οι ιατροδικαστές, που την Τρίτη παρουσίασαν την έκθεσή τους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, «έχουν καταγράψει κοντά στα 23 χτυπήματα».

Η κυρία Πετσιμέρη σημείωσε, επίσης, ότι «πέραν από το λιντσάριμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικοπυς και δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ».

«Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο καταλαβαίνετε ότι είναι πέραν, ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με γάζες, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο, στις 15:04 δεν είχε κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί» πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια «η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στο θάνατό του» προαναγγέλλοντας ότι «θα ασκηθούν μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων».

Η κυρία Πετσιμέρη διευκρίνισε, τέλος, ότι «είναι ανυπόστατο ότι ο θάνατός του Ζακ προήλθε από κρίση πανικού, ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι ήταν ένα σοκ που υπέστη οργανισμός από τα πολλαπλά χτυπήματα».

Πηγή: protothema