Τοπικά

Χρήστος Φιλιππόπουλος – Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Νικολάου

Χρήστος Φιλιππόπουλος , πυλώνες για την Ανάπτυξη στη Δυτική Αχαΐα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με επιστολή του προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλός Χρήστος Φιλιππόπουλος , δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Χρήστου Νικολάου.

Αναλυτικά αναφέρει :

Αγαπητέ Πρόεδρε, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι σε όλους τους δημότες αλλά και προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου δυτικής Αχαΐας, δηλώνω ότι αποχωρώ από τη παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», παραμένοντας πλέον ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Επειδή για εμένα, ο όρκος που έδωσα ως αιρετός το 2014 προκειμένου να υπηρετήσω το κοινό καλό είναι ιερός, η συνείδηση μου και η πολιτική μου παιδεία δεν μου επιτρέπουν να δείχνω ανοχή στο πολιτικό κατεστημένο που υπάρχει στο δήμο μας, το δήμο δυτικής Αχαΐας.

Η παρούσα δημοτική αρχή οδηγεί το δήμο προς το αδιέξοδο και την απαξίωση.

Το 2014 εντάθηκα στο συνδυασμό «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» πρόθυμος να αγωνιστώ στη βάση των αρχών της παράταξης, συντασσόμενος σε ένα όραμα κοινό, για ένα Δήμο που όλοι θα καμάρωναν και για μια δημοτική αρχή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗ.

Δυστυχώς διαψεύστηκα οικτρά και όλα καταρρίφτηκαν. Ουδέποτε λειτούργησαν δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Υπήρχε μονάχα μια δημοτική ομάδα που ουδέποτε έλαβε χώρα ουσιαστικός, πολιτικός διάλογος, παρά μόνο η επικύρωση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων που λαμβάνονταν και ακόμα και τώρα λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα γύρω από την αυλή του δημάρχου. Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου αλλά και η ομάδα συνεργατών του, εκλεγμένων και μη πολύ γρήγορα ξέχασαν το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ που διατυμπάνιζαν στη προεκλογική εκστρατεία.

Θα αναφερθώ επίσης και στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του πολίτη της δυτικής Αχαΐας, που αντί να αναβαθμιστεί τα τέσσερα αυτά χρόνια, δυστυχώς υποβαθμίστηκε πάρα πολύ. Και αυτό γιατί η παρούσα δημοτική αρχή δεν είχε ως στόχο να δώσει λύσεις, στην αντιμετώπιση επειγόντων καθημερινών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Δήμος. Οι παροχές του Δήμου μας για το σκοπό αυτό ήταν ανεπαρκείς, και αυτό δεν είναι κάτι που το ομολογώ προσωπικά εγώ, αλλά το εισπράττω καθημερινά από τους συνδημότες μου.

Εκφράζοντας το σεβασμό μου προς τους συμπολίτες μου και προς τους συναδέλφους μου, θα ήθελα να τονίσω ότι αξιοπρεπώς εισήλθα στην παράταξη και αξιοπρεπώς αποχωρώ, και θα παραμείνω μάχιμος και ενεργός από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, για το καλύτερο αύριο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, διότι ο δήμος μας απαιτεί νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του.