Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια: Στους 25 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στους 25 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ανθρώπων…

…που έχασαν την ζωή τους στις φονικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας, μετά τον εντοπισμό 14 πτωμάτων από τις διασωστικές δυνάμεις, δήλωσε ο τοπικός σερίφης.

“Σήμερα, 14 περισσότερα πτώματα εντοπίστηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 25”, δήλωσε ο σερίφης Κόρι Χόνεα σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σοροί ανήκουν σε θύματα της τεράστιας πυρκαγιάς «Camp Fire» που κατέστρεψε ολοσχερώς την πόλη Πάρανταϊς, βόρεια του Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.

Οι σοροί ανασύρθηκαν αρκετές ώρες μετά στα απομεινάρια από τα καμένα σπίτια στην πόλη.

Πριν από τον εντοπισμό των πτωμάτων, ο απολογισμός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια ήταν τουλάχιστον 11 νεκροί, όλοι από την πόλη Πάρανταϊς

Από την Πέμπτη το πρωί, περισσότερα από 6.700 κτίρια, η πλειονότητα των οποίων κατοικίες, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά «Camp Fire», την πλέον καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές, εξακολουθούν να αγνοούνται 35 άτομα από την περιοχή.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά είναι μόνο μία από τις τρεις που σαρώνουν την πολιτεία τα τελευταία 24ωρα. Η φωτιά «Woolsey» έχει περικυκλώσει και κατακαίει επαύλεις εκατομμυριούχων και διασήμων στο Μαλιμπού, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών του ζεύγους Καρντάστιαν-Γουεστ, της Αλίσα Μιλάνο, του Μάρτιν Σιν και της Lady Gaga. Στη νότια Καλιφόρνια όμως μαίνεται και η φωτιά «Hill» εδώ και δύο μέρες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250.000 να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

protothema.gr