Τοπικά

Στο 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ η χωροδία BelCantes

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Το φεστιβάλ όπως και πέρσι είχε και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Στις 7-11 Νοεμβρίου 2018 έλαβε χώρα στο Ναύπλιο το « Ναύπλιο – Αrtiva 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ ».  Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη.

Οι BelCantes, η γνωστή χορωδία του Αγ.Ανδρέου Εγλυκάδας, συμμετείχε στο 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» που διοργάνωσε η Artiva Cultural Management & Advertising, υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Τα σχόλια ήταν διθυραμβικά και η χορωδία εντυπωσίασε με τις ερμηνείες της

To «Ναύπλιο – Αrtiva 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).

Η χορωδία του Αγ.Ανδρέου Εγλυκάδας BelCantes, ερμήνευσε τα :

1 Hotaru koi
2 On suuri sun rantas autius : Matti Hyokki /Σόλο Κατερίνα Γεωργίου
3 Caramba : Otilio Galindez διασκευή Alberto Grau
4 Bo yavo haboker : Josef Hadar
5 Γιαρέμ: Γ. Χατζηνάσιος -διασκευή Σάββας Ρακιντζάκης
6 And all that Jazz John Kander/χορογραφία Κατερίνα Γεωργίου

Mαέστρος της χορωδίας η Έλενα Δρουκοπούλου ενώ στο πιάνο συνόδεψε η Ντίνα Ανδρουτσοπούλου από τη Δυτική Αχαΐα. Στη χορωδία επίσης από την Δυτική Αχαΐα συμμετέχουν και οι , Ελένη & Θεοδώρα Κανελλοπούλου.