Τοπικά

Κοινό μέτωπο Αχαΐας για τους ελαιοπαραγωγούς

καταστροφή για τους ελαιοπαραγωγούς
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου…

…σε συνέχεια παλαιότερων προσπαθειών του για την οικονομική στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της περιοχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ανέλαβε νέα πρωτοβουλία, για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος χιλιάδων καλλιεργητών, το οποίο αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ο Δήμαρχος, με αφορμή την έκταση που έχει λάβει η καταστροφή του ελαιοκάρπου σε όλη σχεδόν την Αχαΐα, επικοινώνησε με τους Δημάρχους Αιγιαλείας και Ερυμάνθου κ.κ Θανάση Παναγόπουλο και Θάνο Καρπή, συζητώντας μαζί τους τις τελευταίες δυσοίωνες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και του τρόπου πολιτικής στήριξης των αγροτών.
Από κοινού, οι τρεις Δήμαρχοι, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση, για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο χιλιάδων οικογενειών της υπαίθρου. Μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσουν σύντομα, συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και συναρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, καλώντας και τον πολιτικό κόσμο του Νομού να συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε σχετικά:

«Η τελευταία εξέλιξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ που κατ’ ουσία αποκλείει χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς από την αιτούμενη αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες κατά τις πρόσφατες ανεμοθύελλες, από τη μία μας θλίβει – αφού δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε – από την άλλη όμως, καθιστούμε σαφές, ότι δεν θα επιδείξουμε παθητική στάση.
Σε αντίθεση με την υπηρεσιακή εκτίμηση ότι το ποσοστό των ζημιών είναι κάτω του 20%, αντιτάσσουμε την εικόνα της απόγνωσης και των τραγικών αδιεξόδων των συνδημοτών μας ελαιοκαλλιεργητών που καθημερινά καταγράφουμε.

Όλοι μαζί, θα συνεργαστούμε και θα προβούμε σε ενέργειες τέτοιες που στο τέλος θα δικαιώσουν τον νευραλγικό κλάδο των αγροτών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σύνολο των Αγροτικών Φορέων, καλούμαστε να δώσουμε μια μάχη, στην Ελλάδα και στην Ε.Ε, ώστε να προστατεύσουμε τη γη μας, τα προϊόντα μας και τον παραγωγικό μας ιστό».