Τοπικά

Ξέσπασμα του Κανέλλου Κανελλόπουλου για τους εικονικούς γάμους στη Δυτική Αχαΐα

εικονικούς γάμους στη Δυτική Αχαΐα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τη σιωπή του μετά από πέντε χρόνια έσπασε ο Κανέλλος Κανελλόπουλος μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση με τους εικονικούς γάμους στη Δυτική Αχαΐα , κάνοντας λόγο πως είναι όμηρος και θύμα της όλης κατάστασης.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση εικονικών γάμων στη Δυτική Αχαΐα είχε πάρει πανελλαδικές διαστάσεις με αναφορές από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε μετά από καταγγελία του υπουργείου Εσωτερικών, έρευνα που έγινε για την ύπαρξη κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων μέσω «εικονικών» γάμων στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, με εμπλεκόμενους αιρετούς, υπαλλήλους και δικηγόρους. (σχετικό άρθρο)

Μάλιστα το westcity είχε καταγράψει και βίντεο ντοκουμέντο με την κατάσχεση του αρχείου του Δήμου από την Ασφάλεια Πατρών (σχετικό βίντεο)

O Κανέλλος Κανελλόπουλος αναφέρει :

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ,ΣΤΙΣ 21/11/2013, ΞΕΣΠΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΓΑΜΟΥΣ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Ακολουθούν :

5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ! , 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΗΡΙΑΣ !

Ήταν 21/11/2013, όταν επενέβησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, στο ληξιαρχείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να σταματήσουν και να εξιχνιάσουν το κύκλωμα που φέρεται να νομιμοποιούσε παράτυπους μετανάστες, μέσω εικονικών πολιτικών γάμων με Έλληνες υπηκόους, κυρίως ρομά.

Την ενέργεια αυτή ακολούθησε έρευνα επί τόπου και κατάσχεση υπολογιστή, εγγράφων και λήψη καταθέσεων δημοτικών υπαλλήλων του περιβάλλοντος του ληξιαρχείου.

Το υλικό αυτό το αξιολόγησε εισαγγελικός λειτουργός και κατόπιν εισήγησης αυτού, το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πατρών, εξέδωσε στις 27/12/13, το 540/2013 βούλευμα, στο οποίο θεωρούμαι και εγώ μαζί με άλλους , ύποπτος συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, γιατί, όπως λέει, τέλεσα 8 πολιτικούς γάμους με πρόσωπα που ήσαν δίγαμα και ζητά τη διερεύνηση της δράσης μου με παράλληλη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών που είμαι δικαιούχος, καθώς και των ποσών που είχαν μέσα στις 27/12/13.

Αυτό συνέβη γιατί, όπως λέει το βούλευμα, υπήρξε κατάθεση υπαλλήλου που έλεγε ότι: «Οι αντιδήμαρχοι ως εποπτεύοντες το ληξιαρχείο, ήταν σε θέση να γνωρίζουν, εάν ένα πρόσωπο έχει ήδη προβεί στην τέλεση του γάμου», άρα … ύποπτοι !

Για όσους δεν γνωρίζουν, ήμουν αντιδήμαρχος έργων και πολιτικής προστασίας, στον δήμο Δυτικής Αχαΐας 2011-14. Καμία εποπτική σχέση δεν είχα με τις διοικητικές υπηρεσίες και πολύ περισσότερο με το ληξιαρχείο.

Τελούσα πολιτικούς γάμους, όταν με καλούσαν και μπορούσα, γιατί ήταν στα καθήκοντα που μου είχε αναθέσει με την 671/2011 (04/10/2011) απόφασή του, ο δήμαρχος και μάλιστα ως αναπληρωτής άλλου αρμοδίου αντιδημάρχου.

Δεν είχα την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να γνωρίζω λεπτομέρειες για τους ανθρώπους που πάντρευα, άλλωστε και η απόφαση 6/2011 (04/01/2011) του δημάρχου, που αφορούσε την τέλεση πολιτικών γάμων, κατέληγε :

«Η διαδικασία έκδοσης αδειών πολιτικών γάμων (κατάθεση αιτήσεων, σχετικών δικαιολογητικών κτλ.) θα ασκείται από τους ληξιάρχους»!

Δεν μπορούσα να είχα την παραμικρή ιδέα, αν κάποιος από το ζευγάρι που πάντρευα, ήταν δίγαμος ή είχε ελλιπή δικαιολογητικά.

Θεωρούσα και θεωρώ, πως η παρουσία του αντιδημάρχου στους πολιτικούς γάμους, προσδίδει κύρος και επισημότητα σε μια τελετή και η παρουσία του σ’ αυτούς, είναι λίγα λεπτά, όσα απαιτούνται για να διαβαστεί ένα τυπικό κείμενο μισής σελίδας και να υπογράψει στο βιβλίο των γάμων.

Θέλω να φωνάξω, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, πως σ’ αυτή την υπόθεση δεν έχω την παραμικρή σχέση και είμαι το απόλυτο θύμα!

Θέλω να ξεσκεπαστεί και να τιμωρηθεί το κύκλωμα που οργάνωσε μεθόδευσε και εκτέλεσε αυτή την διαδικασία και με ενέπλεξε, εν αγνοία μου, στις έκνομες ενέργειές του!

Η πολύχρονη καθυστέρηση της υπόθεσης και απονομής της δικαιοσύνης, μου έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη οικογενειακή και προσωπική ζημία !

Πέντε χρόνια οικονομική, κοινωνική και πολιτική ομηρία.

Έως πότε ;

Αγανάκτησα και απελπίστηκα πια!