Τοπικά

Κάτω Αχαΐα – Φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο μεταξύ των γηπέδων – Παράπονα της ΣΕΔΙΠ

παράνομο σκουπιδότοπο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι αναφέρει η ΣΕΔΙΠ

Σήμερα στις 13:35 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παράνομο σκουπιδότοπο δίπλα στο Δημοτικό γήπεδο της Κάτω Αχαΐας. Αμέσως δύο μέλη του σωματείου μας βρέθηκαν στο τόπο του συμβάντος δυστυχώς χωρίς το πυροσβεστικό μας όχημα – που σημειωτέον όταν έφτασαν τα μέλη μας, η φωτιά έσβησε με 200 λίτρα νερό- αλλά με τα ΙΧ μας. 

Ο λόγος πολύ απλός… Δεν δίνει εντολή το Γραφείο Κινήσεως του Δήμου να βάλουμε πετρέλαιο στα πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.  Άκουσον άκουσον….

Δηλαδή σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως η σημερινή, όπως της Δευτέρας στον Αραξο το πρωί που μας έδωσε εντολή το Κέντρο της Π.Υ. να επέμβουμε, όπως το βράδυ της ίδιας μέρας σε πυρκαγιά καταστήματος στη Κάτω Αχαΐα, εμείς είμασταν ανενεργοί επειδή δεν μας προμηθευουν με καύσιμα.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τα μέσα, να υπάρχει το εξειδικευμενο προσωπικό και να παραμένει στο ράφι για τα τερτιπια κάποιων υπαλλήλων. Προτείνουμε στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί προς ψήφιση από τον κ. Ραυτακόπουλο – που είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε- λήψη απόφασης για την απρόσκοπτη και άνευ ωραρίου προμήθεια με καύσιμα στα πυροσβεστικά οχήματα καθώς και την επέκταση διάρκειας των κατ’ εξαίρεση αδειών οδήγησης των μελών του σωματείου μας.

Με το ζήτημα του παράνομου σκουπιδότοπου το site έχει ασχοληθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα τον Νοέμβριο 2017 καταγράψαμε με λήψη drone το μέγεθος του παράνομου σκουπιδότοπου.