Τοπικά

Το 1ο Πιστοποιημένο Παθητικό premium κατάλυμα στην Ευρώπη βρίσκεται στον Αλισσό – Βράβευση για τον Δημήτρη Δημόπουλο

Πιστοποιημένο Παθητικό premium κατάλυμα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επίσημα το 1ο Πιστοποιημένο Παθητικό premium κατάλυμα στην Ευρώπη βρίσκεται στον Αλισσό Αχαΐας.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος  βραβεύτηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό κτίριο « PASSIEXPO 2018 : The road to nZEB », που πραγματοποιήθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ στις 2-3  Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα .

Οι Enervillas , τo τουριστικό κατάλυμα  εμπνεύστηκε , σχεδίασε και υλοποίησε ο Δημόπουλος Ι. Δημήτριος,  Πολιτικός μηχανικός και πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων , αποτελείται από δυο ανεξάρτητες επιπλωμένες κατοικίες που βρίσκονται στον Αλισσό Αχαΐας.

Αυτό που κάνει το συγκρότημα μοναδικό είναι ότι  το κατάλυμα παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης θερμικής άνεσης και ποιότητας αέρα, ενώ ταυτόχρονα με την ενέργεια που περισσεύει φροντίζει για τις μετακινήσεις μας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον

Οι τουριστικές κατοικίες είναι πλήρως εργονομικές προσβάσιμες και για  ΑΜΕΑ και έχουν σχεδιαστεί με το πρότυπο “Passive House” , όπου αποδεδειγμένα επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 90% σε σύγκριση με τις συμβατικές κατασκευές. Έχοντας ελαχιστοποιήσει τις ανάγκες μας έχοντας μέγιστη άνεση διαβίωσης , με την προσθήκη φωτοβολταικών πάνελ υπάρχει περίσσεια ενέργειας . Σε όλες τις φάσεις κατασκευής αλλά και λειτουργίας του καταλύματος το περιβάλλον έχει προνομιακή θέση , από την διαχείριση των σκουπιδιών με ανακύκλωση έως τον βιολογικό καθαρισμό και την εξοικονόμηση του νερού.

Έως σήμερα είναι το μοναδικό τουριστικό καταλύματα που είναι πιστοποιημένα με  το “PassiveHouse Premium” πρότυπο όπως θα δείτε και στην βάση του Passive House Institute (κλικ εδώ)

Φωτογραφίες από την PASSIEXPO 2018