Τοπικά

Δυτική Αχαΐα – Παρουσίαση του έργου Εποπτείας Δασικών Περιοχών με drone

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Ερευνητική Ομάδα Ρομποτικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών…

…σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του έργου SFEDA – “Σύστημα Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την Έγκαιρη Ανίχνευση και Αξιολόγηση Δασικών Πυρκαγιών στη Περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου”.

Στόχος του έργου, που εκτελείται στο πλαίσιο της πράξης «INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020», είναι η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας στην εφαρμογή συστήματος πρόωρης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών, με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θερμικών / οπτικών καμερών και μοντέλων αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς.

Το πεδίο εφαρμογής της έρευνας στην Ελλάδα είναι η προστατευόμενη περιοχή Κοτυχίου – Στροφυλιάς, μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 11.30, στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου του Δήμου Δυτικής Αχαίας