Τοπικά

Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την προσεχή Τετάρτη

Πανελλαδική απεργία
 
 
 
 
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα “κατέβουν” στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου, που θα εκτυλιχθεί στις 10:30 έξω από το εργατικό κέντρο.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρεται:

«Απέναντι στην κοροϊδία της «εξόδου» από τα μνημόνια και τη δήθεν «κανονικότητα», που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις. Η επόμενη μέρα των μνημονίων είναι φτιαγμένη με τα υλικά του χθες: αντιλαϊκά μέτρα, φοροληστεία, δουλεία έως τα 67, περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία, ελαστική εργασία.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από τις Κυβερνήσεις των μνημονίων.

Απεργούμε, γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.

Απεργούμε, γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, δίπλα στους μαθητές μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια.

Απεργούμε, γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν 25.000 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι.

Απεργούμε, για να γίνουν άμεσα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, εφόσον οι χιλιάδες αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Απεργούμε, γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τα ταμεία των σχολείων έχουν στεγνώσει.

Απεργούμε, γιατί είναι απαράδεκτο χιλιάδες προνήπια να μένουν έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο και για να υλοποιηθεί άμεσα η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Απεργούμε γιατί ως εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί δε συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην ώρα τους και καλύπτονται τα κενά δύο και τρεις μήνες μετά την έναρξή του.

Απεργούμε, για ένα Ολοήμερο Σχολείο με υπεύθυνο δάσκαλο που να καλύπτει τις παιδαγωγικές και τις κοινωνικές ανάγκες των μαθητών.

Απεργούμε, για βελτίωση του αναλυτικού προγράμματος και των βιβλίων.

Απεργούμε, για επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού.

Απεργούμε για μείωση των μαθητών στις τάξεις (1:20 στο Δημοτικό και 1:15 στο Νηπιαγωγείο).

Απεργούμε, για αξιοκρατία και διαφάνεια στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Απεργούμε, για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, των υποστηρικτικών δομών και των λειτουργών της.

Όλοι στην Απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (10:30 π. μ.).

Όλα τα σχολεία να μείνουν κλειστά.

Μόνο με τον αγώνα μας θα βελτιώσουμε τη ζωή μας και την εκπαίδευση των μαθητών μας».