Τοπικά

Η ΑΚΙΔΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Δυτική Αχαΐα είναι μπροστά σε εξελίξεις που θα καθορίσουν την ταυτότητά της τα επόμενα χρόνια και σε νέες προκλήσεις που οι δημότες καλούνται να απαντήσουν.

Ο δήμος την τρέχουσα δημοτική περίοδο, πέρασε στα χέρια μιας ομάδας που εκφράζει την ιδιοτέλεια, μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Σπατάλη δημοτικών πόρων, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αμοραλισμός, είναι τα χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής.Στο βωμό της πολιτικής επιβίωσής τους,δεν διστάζουν να συναινέσουν σε επιλογές που είναι σε βάρος των δημοτών. Σε άλλες περιπτώσεις έγιναν επιλογές που θα υποβαθμίσουν την περιοχή όπως για παράδειγμα με την νότια χάραξη και τον ΧΥΤΑ Φλόκα.

Θα πρέπει παράλληλα να θυμίσουμε με κάθε καλοπροαίρετο τρόπο, πως για την ανάδειξη της σημερινής δημοτικής αρχής, ευθύνη έχουν αρκετοί που σήμερα βρίσκονται απέναντί της και ζητούμενο είναι να βγουν τα ορθά συμπεράσματα προκειμένου να χαράξουμε μιαν άλλη πορεία για τον τόπο μας.

Η παράταξή μας όλη την προηγούμενη περίοδο ανέδειξε με τις λίγες δυνάμεις που είχε και την μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, με ένταση και αδιάκοπα, τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής, όπως: την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας,τη διαχείριση των απορριμμάτων, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων,την προστασία του περιβάλλοντος,τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων,την ανασυγκρότηση του Δήμου,την παραγωγική και πολιτιστική αναγέννηση της περιοχής. Παρά τα όποια λάθη τις αδυναμίες μας, βρεθήκαμε και ήμασταν πάντοτε παρόντες εκεί που οι δημότες κινητοποιήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν.

Χωρίς προκαταλήψεις, ήρθαμε σε συνεννόηση με όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται μέσα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ασκήσουμε έλεγχο στην δημοτική αρχή.

Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας είχε ως αποτέλεσμα εκτός της αφαίρεσης των κατακτήσεων της κοινωνίας ,την κούραση αλλά και την απογοήτευση σε μεγάλο ποσοστό πολιτών το οποίο απέχει από τα κοινά.

Η Α.ΚΙ.Δ.Α παρόλο που είχε αυξημένα ποσοστά στη δημοτική ενότητα Δύμης και ιδιαίτερα στην έδρα του Δήμου μας, δεν μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά την επιρροή της στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα και η αναντιστοιχία της επιρροής μας εξακολουθεί να υπάρχει.

Η αλλαγή πορείας στον τόπο μας απαιτεί μάχη για την καθημερινότητα των δημοτών. Το νερό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλη την επικράτεια του δήμου, ο δημοτικός φωτισμός μαζί με την αναβάθμιση των υπηρεσιών, είναι η προϋπόθεση για να γίνουν όλα τα υπόλοιπα.

Οι δημότες θα πρέπει κάποτε να κατανοήσουν ότι ανταλλάσοντας την ανάγκη για έναν δήμο που θα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις καθημερινές τους ανάγκες με οποιαδήποτε μικροεξυπηρέτηση, υποθηκεύουν την ίδια τους τη ζωή, αλλά και το μέλλον των παιδιών τους. Έτσι, ή θα υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση προς όφελος των δημοτών ή θα κυριαρχούν οι αποσπασματικές εξυπηρετήσεις και ο τόπος θα καταδικάζεται στην υποβάθμιση.

Η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει για τις υποψηφιότητες των δημοτικών εκλογών. Ονόματα σβήνονται και γράφονται. Όμως οι πολίτες θα πρέπει να αναρωτηθούν αν αυτή η ονοματολογία από μόνη της, μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα στον τόπο μας. Στις δημοτικές εκλογές δεν είναι το πραγματικό ζητούμενο να έχουμε απλά εναλλαγή προσώπων στο δήμο, ούτε ανακύκλωση και ανταλλαγή προσώπων στους συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των δημοτών. Ζητούμενο είναι ποιοι μπορούν να διαχειριστούν το Δήμο καλύτερα και πως μαζί με τους δημότες θα αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο.

Η παράταξή μας, με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες,χωρίς προσυμφωνημένα και μεθοδεύσεις κάτω από το τραπέζι, θα πρέπει να καθορίσει τη στάση της για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Για το λόγο αυτό, καλώ τους υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της Α.ΚΙ.Δ.Α το 2014 και τους φίλους της παράταξης που όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε μαζί, την Κυριακή 25/11/2018 και ώρα 11,30 το πρωί στο στέκι της Α.ΚΙ.Δ.Α. προκειμένου να αποτιμήσουμε τη δράση μας και καθορίσουμε την στάση μας απέναντι στις επερχόμενες εκλογές.