Τοπικά

Ντάτσικα: Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής , έχει ονοματεπώνυμο : ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

Γεωργία Ντάτσικα , Νέα Δημοκρατία
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Όσα επικοινωνιακά τρικ επιχειρήσει η Κυβέρνηση…

…για να κρύψει την αποτυχία της στην οικονομία, δεν θα τα καταφέρει. Ούτε πλέον οι αριθμοί , οι στατιστικές και οι δείκτες , βγαίνουν. Οι έρευνες και τα ίδια τα στοιχεία αφήνουν εκτεθειμένη την κυβέρνηση. Για ποιο “success story” μιλάει η Κυβέρνηση, όταν υπάρχει η απόλυτη στασιμότητα;

Μήπως καταπολέμησε τη φτώχεια ή την ανεργία ή κατάφερε να περάσει στην επενδυτική βαθμίδα των οίκων αξιολόγησης; Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στην πραγματική οικονομία και όσο και να προσπάθησε επικοινωνιακά να το καλύψει, οι πραγματικότητες τη διαψεύδουν. Ενδεικτικά, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρνείται να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων της ΝΔ σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠA . Το γεγονός είναι πως όλα τα χρονοδιαγράμματα έναρξης των δράσεων και των έργων έχουν πέσει έξω, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους στόχους που είχαν τεθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.

Στο οικονομικό πεδίο η εγκατάλειψη του σχεδιασμού και η αδυναμία από το Δημόσιο για πραγματική έξοδο στις αγορές, κατέστησε το ελληνικό Χρηματιστήριο εύκολο στόχο και τον τραπεζικό κλάδο αδύναμο κρίκο. Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά, , με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται μεγάλες πιέσεις , τη στιγμή που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για έξοδο από τα Μνημόνια ισχυριζόμενοι πως η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βγει στις αγορές , παρά τις σωρευτικές απώλειες που έχουν υποστεί οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής οφείλει να είναι η τόνωση της παραγωγής μέσω της στοχευμένης μείωσης των φόρων , της υπερφορολόγησης της εργασίας, που με τη σειρά της θα φέρει πραγματική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης. Η ύφεση και η συρρίκνωση των εισοδημάτων εξακολουθούν να δημιουργούν νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια .

H άσκηση πολιτικής στη μετα-μνημονιακή εποχή πρέπει να έχει ως επίκεντρο στοχευμένες και ρεαλιστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος , καθώς αυτό αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση και την τόνωση των επενδύσεων , και αυτό μόνο η ΝΔ έχει το πρόγραμμα και την θέληση να το υλοποιήσει . Να σταματήσει η Κυβέρνηση να θριαμβολογεί για τις αποτυχίες της που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες.

Συμπέρασμα:

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά . Επομένως , αν δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, ας αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν , να προκηρύξουν εκλογές και τότε θα βγουν ηττημένοι και απαξιωμένοι , προκειμένου η Ελλάδα να αλλάξει οριστικά σελίδα .