Photos Τοπικά

Οδοιπορικό στους Καταρράκτες της Νεμούτας (φωτο)

Καταρράκτες της Νεμούτας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με το φακό της Χαράς Γκοτσούλια

Καταρράκτες της Νεμούτας … μια φυσική όαση που έχει μείνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας ! Ένα χωριό του νομού Ηλείας , στα σύνορα με την Αχαΐα και την Αρκαδία. Μία διαδρομή απείρου κάλλους που οδηγεί σε έναν κρυμμένο θησαυρό.

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 560 μέτρων βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο, ο οποίος πηγάζει από το ομώνυμο όρος και καταλήγει στον Αλφειό.  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τα νερά του Ερύμανθου διασχίζουν πανέμορφα φαράγγια και σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες, σχεδόν κρυφούς, που μόνο οι γνώστες της περιοχής, αλλά και όσοι αναζητούν ένα μπάνιο στα νερά τους, γνωρίζουν και επισκέπτονται. μέχρι πρόσφατα μάλιστα δεν υπήρχε καμία πινακίδα να σε ενημερώνει και να σε κατευθύνει σχετικά

Νέοι άρχισαν να κάνουν πεζοπορίες και σιγά σιγά διέδιδαν πληροφορίες , με πάνω από τριάντα καταρράκτες να έχουν χαρτογραφηθεί μέχρι σήμερα. Στο Facebook δημιουργήθηκε και η σχετική ομάδα , με κάθε επισκέπτη να μοιράζεται πληροφορίες.

Εμείς επισκεφθήκαμε τους καταρράκτες με την επαγγελματία φωτογράφο Χαρά Γκοτσούλια να αποτυπώνει το μοναδικού κάλλους τοπίο :