Τοπικά

Εργαστήρια ενδυνάμωσης γονέων στην Κάτω Αχαΐα

γονέων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς όσα γνωρίζουμε παραδοσιακά για το μεγάλωμα των παιδιών συχνά αποδεικνύονται ανεπαρκή στην διαχείριση καθημερινών ζητημάτων με τα παιδιά και τους έφηβους.

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας Καλλίπολις σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενίσχυσης των γονέων στον ρόλο τους διοργανώνει εργαστήρια για γονείς στην Κάτω Αχαΐα με δωρεάν συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν κύκλο 3 εργαστηρίων στα οποία θα συμμετέχει μια σταθερή ομάδα γονέων τα οποία θα υλοποιηθούν ημέρα Τετάρτη στις 24, 31 Οκτωβρίου & 7 Νοεμβρίου 2018 και ώρες: 17:30-19:30. Στα εργαστήρια οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή της οικογένειας και την σχέση με τα παιδιά και τους έφηβους όπως η βελτίωση της επικοινωνίας, η αξία των ορίων, ο τρόπος οριοθέτησης και η ενδυνάμωση των γονέων στον ρόλο τους.

Τα εργαστήρια πρόκειται να υλοποιηθούν με την στήριξη & συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.) αλλά και της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δυτικής Αχαΐας. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής & εφηβικής ηλικίας της ευρύτερης περιοχής και ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της ομάδας είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Πλατεία Δημοκρατίας).

Παρακαλούνται όσοι γονείς ενδιαφέρονται να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους καθώς θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: Θωμαΐς Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός) και στο www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/