Τοπικά

Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα – Ένας Δήμος για τα πανηγύρια

Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η δημοτική παράταξη « Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα », διάβασε με προσοχή, τον απολογισμό τετραετίας του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας.

Ο απολογισμός, περιλαμβάνει 62 σημεία, ένα συνονθύλευμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, ένα ακόμη μνημείο κακοποίησης της ελληνικής γλώσσας, στον οποίο καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες να ωραιοποιηθεί μια κατάσταση που οι αριθμοί ευημερούν και οι δημότες υποφέρουν χωρίς νερό, πνιγμένοι στα σκουπίδια, με αγροτικούς δρόμους ανύπαρκτους, με πλήρη αδιαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών, με τους βιολογικούς να ρυπαίνουν την θάλασσα και να παρακολουθούν ένα όργιο ρουσφετολογικών προεκλογικών ενεργειών για να διασωθεί ο δήμαρχος και η παρεούλα του.

Τι να αξιολογήσει κανείς;

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε μερικά σημεία του απολογισμού:
  • Σημείο 52: Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου». Ο Δήμαρχος θεωρεί αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι άναψε το φως στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι περιττή κάθε περαιτέρω συζήτηση.
  • Σημείο 47: Επίσκεψη στο όρος Σκόλλις». Αλήθεια τι άλλες εκδρομές έκανε ο δήμαρχος;
  • Σημείο 3: Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για την επέκταση της νέας πτέρυγας του Διοικητηρίου στον υφιστάμενο χώρο του Δημαρχείου». Χρειάστηκαν 4 χρόνια για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας και καμαρώνουν;
  • Σημείο 39: Επίσκεψη του γ.γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα στο Δήμο». Είναι οι προσωπικές δημόσιες σχέσεις του δήμαρχου, απολογισμός του δημοτικού έργου;
  • Σημείο 31: Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Είμαστε υπέρ της σύστασης διαδημοτικού φορέα. Πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση». Ποιόν πιέζουν και πως; Γιατί δεν πρωταγωνιστούν στην διαμόρφωση του φορέα αλλά απλά πιέζουν?

Ας σταματήσουμε εδώ. Είναι προφανές ότι είναι αδύνατη κάθε σοβαρή συζήτηση, κάθε αξιολόγηση, κάθε κριτική.
Τέλος, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του απολογισμού ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Βρισκόμαστε δίπλα στο λαό της Δυτικής Αχαΐας. Σε όλα τα χωριά μας. Σε όλες τις εκδηλώσεις. Σε όλα τα πανηγύρια…».

Τώρα καταλάβαμε. Στην αγωνία του μη τυχόν χάσει πανηγύρι, έκανε το Δήμο για τα πανηγύρια. Αυτά προς το παρόν… έπεται συνέχεια.