Τοπικά

Λαμπρή Πανήγυρις του Αγίου Δημητρίου Ισώματος

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη εόρτασε η κοινότητα Ισώματος την Ιερά μνήμη του προστάτη της Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο προέστη και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρών Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, συμπαραστατούμενος από τον π. Χρήστο Σιαμαντά και τον εφημέριο του Ναού π. Αντώνιο Γιαχαλή.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, προέστη και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ενώ συμμετείχαν ο π. Νικόλαος Αθανασόπουλος και ο εφημέριος του ναού π. Αντώνιος Γιαχαλής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της ενορίας του Ισώματος, προς ευλογίαν και ενίσχυση των πιστών.
Κατά τις λατρευτικές ακολουθίες τους Ιεροψάλτες του ναού Στέφανο Σκαρπέλλο και Αθανάσιο Μανιάτη πλαισίωσαν και άλλοι γνωστοί ιεροψάλτες, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Ανδρέου Πολιούχου Πατρών κ. Αριστείδης Μπουχάγιερ, ο Λαμπαδάριος του ιδίου Ναού κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, και ακόμη οι κ.κ. Βασίλης Καυκόπουλος, Σπύρος Κασπίρης κ.ά.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Μαυραγάνης, οι Πολιτευτές κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και Γεωργία Ντάτσικα, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Αποστολόπουλος και πλήθος κόσμου, σύσσωμοι οι κάτοικοι του Ισώματος, αλλά και όσοι κατάγονται από εκεί και διαμένουν στην Πάτρα ή αλλού, που ήλθαν στο χωριό τους, για να τιμήσουν και προσκυνήσουν τον προστάτη Άγιό τους.