Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για το Διαγωνισμό Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα του έργου “AgroInnoEco” στη Κάτω Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018…

…πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στη Κάτω Αχαΐα με θέμα: «Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών του έργου AGROINNOECO στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε με την ομιλία του ο κ. Χρήστος Τζομάκας, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάζοντας τον στόχο του έργου, ο οποίος είναι να προσδιορίσει μια μεθοδολογία που θα διευκολύνει τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Βαφείδης, από το Επιμελητήριο Αχαΐας έκανε αναφορά στον στόχο και τη στρατηγική της προ-θερμοκοιτίδας του έργου “ΑGROINNOECO” και μεταξύ άλλων τόνισε το όραμα περί συνέχισης της λειτουργίας της προ-θερμοκοιτίδας μετά το πέρας του έργου. Η κα Μαρία Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, αναφέρθηκε με συντομία στα κριτήρια, τους όρους και τα οφέλη συμμετοχής στον επικείμενο Διαγωνισμό καθώς και τις οδηγίες υποβολής συμμετοχής από τους υποψήφιους διαγωνιζόμενους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν την εμπειρία τους με το κοινό η κα Αναστασία Σμυρνιώτη, Συνιδρύτρια και ProductDeveloperτης MisyrlouSoapκαθώς και η κα Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου, Συνιδρύτριατης Liofyllo, με αντικείμενο τη παραγωγή καινοτόμων υλικών και φιλικών προς το περιβάλλον από φύλλα ελιάς και βιοδιασπώμενες συγκολλητικές ουσίες.