Τοπικά

Τραχήλη: Τέλος στο κράτος -κομματικό παραμάγαζο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η μεταφορά της αρμοδιότητας του ΕΝΦΙΑ…

…από το κεντρικό κράτος στους Δήμους, όπως εξήγγειλε απ’ την Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η γενναιότερη απόφαση θωράκισης της οικονομικής και θεσμικής ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, η βαθμιαία μείωση του φόρου κατά 30% θ’ αποτελέσει μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης για εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα.

Αυτό επεσήμανε σε δήλωση της το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι «η παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου έδειξε την ετοιμότητα του κόμματος ν’ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και να ξαναφέρει την Ελλάδα σε τροχιά κανονικότητας και ανάπτυξης».

«Στέκομαι στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ», σημείωσε η κ. Τραχήλη, «καθώς η ένταξη του στο σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους αποτελεί μια βαθιά θεσμική τομή που αναντίρρητα θα ενισχύσει τις δομές Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες. Η νέα φιλοσοφία που διαπνέει την παράταξη μας, μια φιλοσοφία που εφάπτεται με τις ανάγκες αλλά και τις προκλήσεις των καιρών, κατατείνει στην μετατροπή του σημερινού κράτους-παραμάγαζου, σ’ ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος που δεν θα εγκλωβίζεται στον συγκεντρωτισμό κομματικών φεουδαρχών αλλά θα είναι κινητήριος μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη».
«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί. Μπορούμε. Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.