Like

«Anti-Anxiety Diet»: Αυτές είναι οι τροφές που δρουν ως φυσικά αγχολυτικά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πόσες φορές έχεις αισθανθεί να σε καταβάλλει το άγχος…

…μη μπορώντας να βάλεις σε μία τάξη τις υποχρεώσεις και τη ζωή σου την ίδια; Έχεις σκεφτεί πως σημαντικό ρόλο στην κατάσταση αυτή μπορεί να παίζει –μεταξύ άλλων- και η διατροφή σου;

Δεν είναι άγνωστο πως οι τροφές που καταναλώνουμε συνδέονται άμεσα τόσο με τη σωματική όσο και με την ψυχική υγεία μας, αφού όταν ο οργανισμός μας δεν προσλαμβάνει τις ουσίες που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά, τα επίπεδα ενέργειας μειώνονται με αποτέλεσμα ούτε η σωματική αντοχή ούτε η ψυχολογία μας να είναι στα καλύτερά τους.

Ας επικεντρωθούμε, όμως, στο στρες το οποίο μας καταβάλει.

Ήξερες ότι υπάρχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες τροφές που το καταπολεμούν άμεσα; Πρόκειται για τα φυσικά αγχολυτικά τα οποία κρίνεται απαραίτητο να καταναλώνουμε, καθώς παράλληλα μας χαρίζουν και πολλές θρεπτικές ουσίες αλλά και τη γευστική ικανοποίηση που τόσο επιθυμούμε.

Τρία σε ένα λοιπόν. Γι’ αυτό δεν έχεις παρά να δώσεις λίγη περισσότερη σημασία στις διατροφικές ομάδες που ακολουθούν και να φροντίσεις να εφοδιαστείς με όσες από τις τροφές που δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στην ψυχολογία σου, σου αρέσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αγχολυτικής τροφής είναι τα σπαράγγια, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E, και C, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Ποια άλλα στοιχεία είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά και σε ποιες τροφές μπορείς να τα βρεις;

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

(Γκότζι μπέρι, βατόμουρα, κόκκινα φασόλια, αγκινάρες, σπανάκι, καρύδια, φράουλες, σμέουρα, μύρτιλλα, ρόδι, μαύρη σοκολάτα, λαχανίδα, παντζάρια, μπρόκολο).

Tροφές με ωμέγα- 3 λιπαρά

(Kαρύδια, αυγά, σολομός, τόνος, ρέγκα, γαύρος, σκουμπρί, σαρδέλες, όσπρια, ελαιόλαδο, σπανάκι, φυλλώδη λαχανικά, λιναρόσπορος).

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

(Σπανάκι, λάχανο, φαγόπυρο, βρώμη, αβοκάντο, μπανάνα, χουρμάδες, κακάο, μπάμιες, αγκινάρες, μπρόκολο, ξηροί καρποί, σπόροι, σουσάμι, αρακάς, καλαμπόκι).

Τροφές με προβιοτικά

(Γιαούρτι, αρακάς, ξινολάχανο, ελιές, κεφίρ, πίκλες, μίσο, λάχανο τουρσί).

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο

(Στρείδια, κάσιους, σουσάμι, κόκκινο κρέας, μύδια, ρύζι, κρόκοι αυγών).

Τροφές με βιταμίνες του συμπλέγματος Β

(Αρακάς, κοτόπουλο, μανιτάρια, αβοκάντο, πιπεριές, σκόρδο, δαμάσκηνα, συκώτι, αυγά, τυρί, σμέουρα, μπανάνες).

Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις εκ νέου ένα εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο;