Τοπικά

Το τελευταίο αντίο στο Λευτέρη Ιωσηφίδη

Λευτέρη Ιωσηφίδη
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σήμερα τελευταίο αντίο στο Λευτέρη Ιωσηφίδη με την νεκρώσιμη ακολουθία να γίνεται στις 6 το απόγευμα στο Λάππα Αχαΐας. Το δημοτικό συμβούλιο επέδωσε ψήφισμα , ενώ φίλοι και συνοδοιπόροι του στην τοπική αυτοδιοίκηση ανέρτησαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης :

Διονύσιος Γκοτσούλιας

Πολύ νωρίς έφυγε από κοντά μας ο Λευτέρης Ιωσηφιδης, αφού έδωσε μια άνιση μάχη με την σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας τον καρκίνο ένας γνήσιος εραστής της αυτοδιοίκησης την οποία υπηρέτησε από πολλές θεσμικές θέσεις. Μαχητικός, ανήσυχο πνεύμα έδωσε ότι μπορούσε ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής του. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

Σπύρος Μυλωνάς

Συνοδεύουμε σήμερα στο τελευταίο του ταξίδι έναν σκαπανέα της τοπικής αυτοδιοίκησης! Τον Λευτέρη Ιωσηφιδη! Ο Λευτέρης για περίπου 32 χρόνια υπηρέτησε με σεβασμό, αγάπη και αφοσίωση την τοπική αυτοδιοίκηση από τις θέσεις του συμβούλου και του προέδρου της κοινότητας, του δημοτικού συμβούλου, του προέδρου του δημ. συμβουλίου και του συμπαραστάτη του δημότη! Από όλες τις θέσεις αυτές προσέφερε τις υπηρεσίες του στον δημότη και στον τοπο με ζήλο και αφοσίωση! Λευτέρη καλό σου ταξίδι! Σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

ΑΚΙΔΑ

Ο Λευτέρης Ιωσηφίδης υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με πάθος και μεράκι για δεκαετίες. Πρόεδρος στην Κοινότητα Μετοχίου και αργότερα δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Λαρίσσου επιτέλεσε αξιόλογο και σημαντικό έργο, ενώ υπήρξε και πρωταγωνιστής στην ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας (ΚΤΑΔΑ). Μέχρι τις τελευταίες ήμερες της ζωής του έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της περιοχής. Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατό του. Η παράταξή μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Βασίλειος Γκοτσόπουλος

Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα τον θάνατο του συναδέλφου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Λευτέρη Ιωσηφίδη.

Ο Λευτέρης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στο Λάππα το 1949 από γονείς με προσφυγική καταγωγή. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, αφού την υπηρέτησε για 32 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1983 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014.

Στις Δημοτικές εκλογές του 1982 εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος στην τέως Κοινότητα Μετοχίου.

Τον Ιανουάριο του 1983 το Κοινοτικό Συμβούλιο τον εξέλεξε Αντιπρόεδρος του.

Τον Ιούνιο του 1983 ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Καράτσης απεβίωσε και στην θέση του τον διαδέχεται ο Λευτέρης διατελώντας Πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1998, κερδίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία διαδοχικά τρεις Δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις (1986,1990 και 1994).

Στην διάρκεια της θητείας του στην Κοινότητα Μετοχίου επιτέλεσε αξιόλογο και σημαντικό έργο, ενώ υπήρξε και ένας από τους πρωταγωνιστές στην ίδρυση και λειγουργία του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχα’ί’ας (ΚΤΑΔΑ).

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 δεν συμμετείχε ως υποψήφιος, ενώ στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 συμμετείχε ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Κώστα Καλα’ι’τζή και εξελέγη από τους πρώτους.

Την Δημοτική περίοδο από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Λαρίσσου.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 συμμετείχε ως Υποψήφιος Δήμαρχος Λαρίσσου επικεφαλής δικής του Παράταξης. Αν και συμμετείχε στον Δεύτερο Γύρο δεν κατάφερε όμως να εκλεγεί και έτσι στην Δημοτική Περίοδο από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Αχα’ί’ας με την παράταξη του Δημάρχου Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και την 25η Φεβρουαρίου 2011 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δυτικής Αχα’ι’ας.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2011 εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη, με την δεύτερη ψηφοφορία, λαμβάνοντας 22 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 1 αποχή.

Στην θέση αυτή υπηρέτησε από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 δεν πολιτεύθηκε, δεν έπαψε όμως ποτέ να ενδιαφέρεται για τα κοινά και να μην τον απασχολούν τα ζητήματα του Δήμου μας.

Την περίοδο που ήμουν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου πάντα θα με έπαιρνε τηλέφωνο για να ενημερώνεται, ενώ μου είχε ζητήσει να του στέλνω την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν την λάμβανε και υπήρχαν θέματα που τα γνώριζε ή έκρινε ότι έπρεπε να με συμβουλεύσει θα μου τηλεφωνούσε και θα μου έλεγε την γνώμη του, ενώ πολλές φορές παρακολουθούσε και τις συνεδριάσεις.

Ο Λευτέρης Ιωσηφίδης από σήμερα δεν είναι πια μαζί μας, υπήρξε άνθρωπος προοδευτικός, ανήσυχος, δραστήριος, καταρτισμένος στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με πίστη, αφοσίωση, συνέπεια και με αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο και ευημερία της περιοχής.

Στους οικείους του υποβάλλω τα θερμά μου συλλυπητήρια!!! Αγαπητέ Πρόεδρε αναπαύσου εν ειρήνη στην γη των Δυμαίων που από αύριο το απόγευμα θα σε σκεπάζει!!!