Photos Τοπικά

Στο Γομοστό οι θρυλικοί « Αράπηδες » από το Μοναστηράκι της Δράμας (φωτο)

Αράπηδες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
5η συνεχή χρονιά  «Ελλάδας Δρώμενα – Θρύλοι, Μύθοι, Παραδόσεις…»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού το Σάββατο 28 Ιουλίου, φιλοξένησε στην κεντρική εκδήλωση τού συλλόγου, για πρώτη φορά στην περιοχής μας, τους θρυλικούς « Αράπηδες » του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας.

Οι «Αράπηδες» με τις μαύρες φλοκάτες, τις ποιμενικές κάπες, που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα με υψικόρυφες προσωπίδες από γιδοπροβιές εντυπωσίασαν με την παρουσία τους , αποδεικνύοντας ότι οι φίλοι μας βορειοελλαδίτες αγαπούν την παράδοση, κρατούν και συνεχίζουν όσα παρέλαβαν από τους προπάτορές τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Σαγεϊκων , Μύρτου και του Γομοστού.

Ήταν μια όμορφη βραδιά τα είχε όλα ώστε να μείνει αξέχαστη στον πολύ κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση για μια ακόμη χρονιά, ακόμη πιο ζωντανή, ακόμη πιο όμορφη, με χορούς, παραδοσιακά δρώμενα και περίσσια φιλοξενία!

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Νιφόρας ευχαρίστησε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τους φίλους μας από το Μοναστηράκι Δράμας τους θρυλικούς «Αράπηδες» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και ήρθαν από την μακρινή Δράμα στο Γομοστό, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την παρουσία τους και όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η κεντρική εκδήλωση του συλλόγου.

Τέλος δήλωσε ότι θα συνεχίσουν με απόλυτο σεβασμό, να προστατεύουν και να αναβιώνουν τα ήθη και έθιμά μας, προσφέροντας μια νότα χαράς, ξεχνώντας οι συμπολίτες μας, λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και συσφίγγοντας τις σχέσεις μεταξύ τους.

Φωτογραφίες του Διονύση Κολλιόπουλου