Τοπικά

Ο Σύλλογος Αλισσαίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Αλισσαίων για την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο:

Την 5 Ιουλίου 2018 το απόγευμα με το χορευτικό μας τμήμα, επισκεφθήκαμε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο οικουμενικό πατριαρχείο. Ο Παναγιώτατος μας δέχθηκε στην αίθουσα του θρόνου, όπου μας καλωσόρισε για την επίσκεψη μας στο Φανάρι, καθώς εξέφρασε και την ευαρέσκεια του για την πρωτοβουλία που είχαμε να έρθουμε με το χορευτικό μας τμήμα στην Κωνσταντινούπολη, μετά την πρόσκληση που πήραμε από την Ρωμαϊκή Κοινότητα Κοντοσκαλίου.

Ο Παναγιώτατος μας ομίλησε για τον αγώνα που κάνει τον οικουμενικό πατριαρχείο για να διαφυλλάτει τις παρακαταθήκες του γένους και για όλη την ορθοδοξία σε όλη την υφήλιο . Τέλος ακόμα έστειλε την πατρική του αγάπη στους κατοίκους ευρύτερα της Δυτικής Αχαΐας και χάρηκε ιδιαιτέρα όταν του είπαμε ότι τα έργα για τον Άγιο Ιωάννη Κάτω Αχαΐας προχωρούν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ Μπαρμπούνης Δημήτριος που συνοδευόταν από τα μέλη ΔΣ Τσάκωνα Γιάννη και Ντίνο Σπαράκη, δήλωσε την μεγάλη χαρά και τιμή και συγκίνηση από πλευράς του ΔΣ και του χορευτικού τμήματος που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι και βρίσκονται δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ταπεινοί προσκυνητές και ότι ήταν ένας από τους σκοπούς του.