Αθλητισμός

Παναγιώτης Γιαννάκης – “Καθηλωτικός” ο λόγος του στο Μελίνα Μερκούρη

Παναγιώτης Γιαννάκης
 
 
 
 
Σημαντικά όσα είπε ο “Δράκος” Παναγιώτης Γιαννάκης…

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βραβεύτηκε και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Δυτικής Αχαϊας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”, ερχόμενος στην Κάτω Αχαϊας ως επίσημος καλεσμένος του Άγγελου Τσάμη για το Tsamelo Cup.

Ο λόγος του ήταν σημαντικός και τα όσα ειπώθηκαν κομβικά για τους γονείς, ώστε να τα λάβουν υπόψιν και παράλληλα να προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν για το καλό των παιδιών τους, ειδικά σε θέματα αθλητισμού και το μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε όταν πήρε τον λόγο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε προς τιμήν του:

“Αισθάνομαι υπέροχα εδώ που βρίσκομαι. Έχω συνεργαστεί με τον Άγγελο, αλλά εσείς τον έχετε ζήσει από μικρό και με άλλες συνθήκες. Είναι ένα παιδί που προσπάθησε για τα όνειρα του. Τον έχω παρακολουθήσει χρόνια και είναι σημαντικό ότι κάνει πράγματα για την περιοχή του. Δεν είχε τις ίδιες ευκαιρίες και πληροφόρηση με παιδιά που άνηκαν σε μεγάλες πόλεις, αλλά το πάθος του για το μπάσκετ τον έκανε να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Άγγελος με την ακαδημία που έχει δημιουργήσει δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της περιοχής, για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορεί να κάνει στον τόπο του. Χαίρομαι που και εσείς υποστηρίζετε την προσπάθεια του Άγγελου, γιατί έτσι υποστηρίζετε την προσπάθεια των παιδιών σας. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον. Κάθε παιδί έχει ταλέντο και κάθε παιδί μπορεί να τα καταφέρει. Χρειάζεται όμως συμπαράσταση και παρότρυνση για να πάρει το καλύτερο δυνατό από το ταλέντο που διαθέτει.

Σας εύχομαι ειλικρινά να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Άγγελο και το παιχνίδι του μπάσκετ και αφήστε τα να κάνουν λάθη. Το μπάσκετ απαιτεί πολλά προσόντα, αλλά να αφήσετε τα παιδιά σας να τα αναγνωρίσουν μόνα τους. Το μπάσκετ σε μαθαίνει πολλά πράγματα. Την συνεργασία, το πότε νιώθει ζήλια, πότε νιώθει απογοήτευση, πότε ενθουσιασμό, αλλά και τα όρια του σώματος του. Και σε μαθαίνει να αγαπάς το σώμα σου.

Όλοι μπορείτε να ξεπερνάτε καθημερινά τον εαυτό σας. Έχουμε πολλά να πάρουμε από τον αθλητισμό. Μέσω του Άγγελου μπορείτε να μάθετε πολλά., γιατί είναι ένα παιδί που έκανε αγώνα, για να καταφέρει να πετύχει τα όνειρα του. Μέσω της ακαδημίας και του τουρνουά που κάνει θα πάρετε πολλά οφέλη. Εγώ με την σειρά μου θα συνεισφέρω όπου και σε ότι μπορώ.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να με θεωρείτε συμπολίτη σας και να είμαι εδώ ανάμεσα σας. Εύχομαι να εκμεταλλευτούν τα παιδιά σας τις ευκαιρίες που τους δίνετε. Να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Γιατί είναι τρόπος ζωής και θα τους βελτιώσει σαν άτομα σε πολλά επίπεδα.

Να σας δίνει δύναμη ο Θεός να παλεύετε, γιατί η καθημερινή πάλη είναι αυτή που μας κάνει να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.”

Φωτογραφίες από την εκδήλωση