Ελλάδα

Φωτίου: «Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας…»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Τα παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας»…

…γράφει σε άρθρο της, με τίτλο «Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας…», που δημοσιεύεται σήμερα στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Η μάχη για τα δικαιώματα των προσφύγων αποτελεί για μας, αλλά και για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, ζήτημα δημοκρατίας, δικαίου και αξιών. Στο πλαίσιο αυτό, φέραμε στη Βουλή και ψηφίζεται την Τρίτη, το σχέδιο νόμου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Γράφει, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός:

«Η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση εξελίσσεται σε ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα του 21ου αιώνα. Δεν πρόκειται για μια συγκυριακή κρίση, αλλά για αλυσιδωτή αντίδραση η οποία εμφανίζει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. Συνεπώς, το μεγάλο δίλημμα είναι, αν θα παρουσιάσουμε συλλογικές και μόνιμες λύσεις ή μονομερείς και αποσπασματικές.

Από τη μια πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, ο Τραμπ χωρίζει οικογένειες, παιδιά και βρέφη από γονείς και τα κλείνει σε φυλακές- κλουβιά, στο όνομα της πάταξης της “παράνομης μετανάστευσης”. Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Εκείνο που συγκροτούν η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη και σε εκείνο που υψώνει τείχη, επωάζοντας τον διχασμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι συντάσσεται με τις δυνάμεις της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Εμείς, λέμε “όχι” στον περιορισμό του ασύλου, λέμε “όχι” στην κατάργηση της συνθήκης της Γενεύης, λέμε “ναι” στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, λέμε “ναι” στην άμεση επανένωση των οικογενειών. Η μάχη για τα δικαιώματα των προσφύγων αποτελεί για μας, αλλά και για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, ζήτημα δημοκρατίας, δικαίου και αξιών» σημειώνει η κ. Φωτίου.

«Στο πλαίσιο αυτό, φέραμε στη Βουλή και ψηφίζεται την Τρίτη, το σχέδιο νόμου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Έναν νόμο-ασπίδα για την πλέον ευάλωτη κατηγορία προσφύγων, τα ασυνόδευτα ανήλικα-υπηκόους τρίτης χώρας, τα οποία, προσπαθώντας να σωθούν από πολέμους, φτώχεια, βία, καταπίεση ή ορφάνια, φθάνουν στην Ελλάδα χωρίς συνοδεία από ενήλικο.

Κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα τόσο στο προσφυγικό ζήτημα όσο και στην παιδική προστασία. Τα παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας» καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

amna.gr