Τοπικά

“ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 
 
 
 
Οι εκδηλώσεις για τα “ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018″…

Από την  Κυριακή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, θα λάβουν χώρα στην Ενορία μας, λατρευτικές, πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπό την επωνυμία «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ  2018».

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  αυτών   -στις οποίες καλούμε να συμμετάσχουν οι πιστοί μας άρχοντες και άπας ο Ορθόδοξος λαός της Ενορίας μας και της ευρύτερης περιοχής-  θα είναι το παρακάτω:

 1.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΩΙ και ώρες 7-10, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ.

Στην Θεία Λειτουργία θα γίνει μνημόσυνο όλων των κεκοιμημένων δωρητών της Ενορίας μας, οι οποίοι δια των τιμίων προσφορών τους εν όσω ζούσαν,  βοήθησαν και  στήριξαν εξαιρετικά την Ενορία μας.

-Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Χρύσανθος,  παρουσία του  Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κυρίου Χρήστου Νικολάου,  του ιερού κλήρου και λαού της πόλεώς μας, θα εγκαινιάσει «Έκθεση Φωτογραφίας» η οποία θα φιλοξενηθεί  στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας.

-Κατόπιν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα προσφέρει παραδοσιακό κέρασμα στο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟ πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας, όπου θα παρουσιάσει την εξέλιξη του έργου της ανοικοδομήσεως του Ιερού Ναού του πολιούχου μας Αγίου Ιωάννου του Προδόμου.

2.ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρες 8.30-10, στον χώρο της αιθούσης Τελετών του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα τον προστάτη μας Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Η εκδήλωση θα απαρτίζεται από τρία αλληλοπεριχωρούμενα τμήματα.

  1. Παρουσίαση της Εκδηλώσεως από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Δημητρόπουλο, προϊστάμενο της Ενορίας μας.
  2. Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας με θέμα «το πρόσωπο και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου».
  3. Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, με ύμνους αφιερωμένους στον Τίμιο Πρόδρομο και άλλα μουσικά αριστουργήματα από την Ιερά μας Παράδοση. Τους ύμνους θα αποδώσει η πεντηκονταμελής χορωδία «ΚΛΕΙΔΑ»,  υπό την διεύθυνση του Καθηγητού – Πρωτοψάλτου  κυρίου Δημητρίου Γαλάνη.

 3.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρα 6.30,  Θα έχομε την εξαιρετική ευλογία να υποδεχθούμε την Ιερά Σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου. Το Άγιο λείψανο θα φέρει στην Ενορία μας προς επιστηριγμόν πάντων ημών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ενορία μας προς προσκύνηση μέχρι την Δευτέρα 25 Ιουνίου το πρωί.

-Θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιό μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ.

Το ίδιο βράδυ και από τις 9.30 μ.μ. έως τη 1 μετά το μεσονύκτιο, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

4.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ και ώρα 11, θα τελεσθεί Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και θα γίνει μνημόνευσις ονομάτων ενώπιον του ιερού λειψάνου Του.

5.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρες 7-9,  θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Γεννεσίου του Τιμίου Προδρόμου, μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πολιτιστικό πρόγραμμα στην Πλατεία Δημοκρατίας, υπό του πολιτιστικού Συλλόγου «Πάλλεια»

6.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ και ώρες  7-10.30, θα τελεσθεί  Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.

7.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρα 7-9, θα τελεσθούν οι ιερές ακολουθίες του μεθεορτίου πολυαρχιερατικού Εσπερινού και της Ιερά Παρακλήσεως. Θα ακολουθήσει  Ιερά λιτανεία της θαυματουργού εικόνος και του Ιερού λειψάνου του Αγίου μας ανά την πόλιν.

Τη φροντίδι του αξιοτίμου Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας κυρίου Χρήστου Νικολάου, την Ιεράν Εικόνα του Αγίου μας  θα δορυφορούν κατά την λιτανεία, αγήματα των τριών σωμάτων στρατού (ξηράς, αέρος και θαλάσσης), ενώ η  μπάντα του Δήμου μας θα παιανίζει τα αρμόζοντα.

 Η Ιερά Πανήγυρις θα κλείσει με Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο οποίο ο καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Δημήτριος Γαλάνης με το μουσικό σχήμα του, θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια και θα χορέψει  ομάδα παιδιών των Κατηχητικών της Ενορίας μας