Τοπικά

Κουνάβης : Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

για την Νότια χάραξη , Γελάνε και οι πέτρες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Μετά την κατακραυγή των δημοτών για τα καμώματά της στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, η δημοτική αρχή απάντησε με δηλώσεις και φωτογραφίες. Φυσικά ακόμα να κατανοήσουν πως οι δημότες αγανακτούν με τη γενική εικόνα του δήμου και το περιστατικό αυτό ήταν η αφορμή . Ως ευαίσθητη λοιπόν αποφάσισε, για τους λόγους που εξηγεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, να προχωρήσει στη μεταφύτευση του δένδρου. Όλα έγιναν με απίστευτη ταχύτητα που πραγματικά εύχομαι να γίνεται το ίδιο και με άλλα σοβαρά ζητήματα του δήμου.

Η ευαισθησία της φυσικά είναι τόσο μεγάλη για ένα δένδρο που διαπίστωνε πως είναι καχεκτικό και ήρθε κατακαλόκαιρο σαν τους κλέφτες, να το μεταφυτεύσει. Αναφέρει μάλιστα το παράδειγμα των δένδρων δίπλα από την πιάτσα των ταξί που αναπτύσσονται φυσιολογικά. Έτσι είναι, γιατί τα φροντίζουν οι επαγγελματίες ταξιτζήδες. Ξέχασαν να αναφέρουν και τα άλλα δένδρα, που επίσης δεν μεγαλώνουν διότι απλά δεν ποτίζονται επιμελώς αφού το σύστημα άρδευσης δεν λειτούργει κατά μεγάλα διαστήματα. Λένε πως θέλουν να κάνουν την πλατεία λειτουργικότερη, τόσα χρόνια την ξύλινη πέργολα που στοίχισε χιλιάδες ευρώ δεν σκέφτηκαν να την συντηρήσουν ούτε να προσφέρουν σκίαση με πανιά που δεν μπήκαν ποτέ. Τις κολώνες φωτισμού που αφαίρεσαν από την πλατεία και ο φωτισμός παραμένει ανεπαρκής, δεν σκέφτηκαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να τις ξανατοποθετήσουν. Το ότι ίσως μια μικρή παιδική χαρά στην πολυσύχναστη πλατεία αν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε αυτό περνάει από το μυαλό τους. Δεν επαναλαμβάνω τα όσα συμβαίνουν με τα σκουπίδια γιατί θα γίνω γραφικός.

Ας μην κρυβόμαστε κύριοι της δημοτικής αρχής ,αφαιρέσατε ένα δένδρο από τη μέση της πλατείας για άλλους λόγους. Αν πραγματικά θέλατε να κάνετε την πλατεία λειτουργικότερη θα είχατε κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και τον καιρό που έπρεπε να γίνουν. Σας υπενθυμίζω πως ακόμα να ολοκληρώσετε τον κανονισμό των κοινόχρηστων χώρων και αφήνετε εκτεθειμένους δεκάδες επαγγελματίες ιδιαίτερα στα χωριά. Θα τελειώσει η δημοτική περίοδος και ο κανονισμός ακόμα να έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Γελάνε τα τσιμέντα και τα πλακάκια, με την ταχύτητά σας.

Κατά τα άλλα, η διαδικασία του εκτός ημερήσιας διάταξης και του κατεπείγοντος σας μάρανε τέλος Ιουνίου να μεταφυτέψετε ένα δένδρο τάχα. Εύχομαι οι επιφυλάξεις των μελών της επιτροπής ποιότητας ζωής που σας εξέφρασαν για την καταλληλότητα του χρόνου ότι δηλαδή αυτά τα πράγματα δεν γίνονται τέτοια εποχή, να μην βγουν αληθινοί γιατί απ ότι φαίνεται δεν είχατε ούτε έκθεση και εισήγηση γεωτεχνικού. Τέλος μιας και μιλάμε για πλατείες, την πλατεία απέναντι από το μεγάλο super market θα την προστατέψετε ή θα εξακολουθείτε να την χαρίζετε πάρκινγκ στην επιχείρηση αυτή. Για την περίπτωση αυτή δεν υπάρχει διαδικασία κατ επείγοντος;