Τοπικά

“Καθαρή” από μέδουσες και τσούχτρες η Δυτική Αχαΐα

μέδουσες και τσούχτρες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μπορεί να ζούμε υπό την «απειλή» από μέδουσες και τσούχτρες στην Αχαΐα , αφού οι επιστήμονες τονίζουν ότι και φέτος οι τσούχτρες θα επισκεφθούν τις όμορφες παραλίες μας. Ωστόσο τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

Μέχρι και σήμερα οι παραλίες της Δυτικής Αχαΐας είναι «καθαρές» από μέδουσες και οι λουόμενοι χαίρονται ξέγνοιαστοι τα πρώτα τους καλοκαιρινά μπάνια. Όπως αναφέρουν στο «westcity” επαγγελματίες αλλά και κάτοικοι παραθαλάσσιων περιοχών ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ελπίζουν το φαινόμενο να μην παρουσιαστεί και φέτος.

Από την πλευρά τους ωστόσο επιστήμονες τονίζουν ότι όσο είναι τα νερά κρύα δεν έρχονται…

Πιο συγκεκριμένα, η κλιματική αλλαγή, η άνοδος της θερμοκρασίας των θαλασσών, η τροποποίηση ανέμων – ρευμάτων, η περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και η ανθρωπογενής δραστηριότητα φαίνεται να είναι ορισμένα από τα αίτια στα οποία αποδίδεται η έξαρση της συγκέντρωσης μεδουσών.

Οι επιστήμονες όμως αποσαφήνισαν ότι οι εκδοχές στηρίζονται σε εμπειρικές κυρίως προσεγγίσεις, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό.

Χαρακτηριστικό είναι δεν υπάρχει ακόμα ούτε ένα σχόλιο στην ενημερωτική σελίδα που έγινε πέρυσι μεταξύ λουόμενων για το που υπάρχουν μέδουσες στις παραλίες των Πατρών και της Αχαΐας στο facebook: “Πού συνάντησα μέδουσες-τσούχτρες σήμερα”.