Τοπικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σε σχολεία της Δυτικής Αχαϊας

Πίνακες με τους επιτυχόντες στη Αχαΐα
 
 
 
 
Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας…

Τη φετινή  σχολική χρονιά,  τα Γυμνάσια Λουσικών, Λακκόπετρας, Μαζαρακίου και Σαγαιΐκων, συμμετέχοντας σε δίκτυο σχολείων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας,  υλοποίησαν  από κοινού το πρόγραμμα «Γνωρίζω τους άλλους παίζοντας» που εντάσσεται στη θεματολογία των  προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας,  της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας με  τίτλο: « Μαθαίνω για τη ΖΩΗ: Υγεία πάνω απ’ όλα! ».

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε 2 φάσεις:

Α φάση: Αθλητικές δραστηριότητες στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κάθε σχολείου ξεχωριστά, όπως ποδόσφαιρο 5×5, βόλεϊ, μπάσκετ 3×3, διαγωνισμό δίποντων και τρίποντων, επιτραπέζια αντισφαίριση (πίνγκ-πόνγκ), σκάκι, μπάντμιντον, τένις.

Β φάση: Τρεις από κοινού δράσεις, Από αυτές η 1η κοινή δράση υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λουσικών στις 30 Μαρτίου με ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και χορό, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Μακρίδη Ευστάθιο και κ. Πέττα Βασίλειο που επιμελήθηκαν  την άριστη διοργάνωση και υλοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η 2η κοινή δράση ήταν η πραγματοποίηση μιας διήμερης επίσκεψης σε Αρχαία Ολυμπία – Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη στις 11 και 12 Μαΐου με ιδιαίτερα ενδιαφέροντες προορισμούς και εμπειρίες. Η 3η κοινή δράση που αποτέλεσε και τον επίλογο του Προγράμματος, υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σαγεΐκων στις 17 Μαΐου και ήταν μια γιορτή του αθλητισμού για τους μαθητές μας και τα σχολεία μας.

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 110 μαθητές και μαθήτριες των τεσσάρων σχολείων με υπεύθυνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής τους κ. Πέττα Βασίλειο και κ. Μακρίδη Ευστάθιο οι οποίοι διδάσκουν στα Γυμνάσια Λουσικών-Σαγαιΐκων και Λακκόπετρας-Μαζαρακίου αντίστοιχα, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς κ. Γιαννόπουλο Ιωάννη ΠΕ 12 και κ. Θεοδωρόπουλο Βασίλη ΠΕ 04 από το Γυμνάσιο Λουσικών, κ. Γεωργίου Αλεξάνδρα ΠΕ05 από το Γυμνάσιο Λακκόπετρας, Τσιμεράκη Αικατερίνη ΠΕ12 από το Γυμνάσιο Μαζαρακίου και κ. Πολίτη Στυλιανό ΠΕ86 και κ. Τελιτζίδη Σταύρο ΠΕ04 από το Γυμνάσιο Σαγαιΐκων.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί  Φυσικής Αγωγής  Πέττας Βασίλειος και Μακρίδης Ευστάθιος  σχολιάζοντας τις δράσεις του προγράμματος δήλωσαν:

‘’ Επιδίωξή μας ήταν  μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές /τριες   παίζοντας διάφορα αθλήματα όπως μίνι Ποδόσφαιρο 5χ5, Βόλεϊ, Μπάσκετ 3χ3 ,διαγωνισμό δίποντων και τρίποντων, επιτραπέζια αντισφαίριση (πίνγκ-πόνγκ), σκάκι αλλά και χορεύοντας  παραδοσιακούς και άλλους χορούς,     να επιτύχουν  αρμονικά σωματική διάπλαση και παράλληλα να αναπτύξουν πνευματικές λειτουργίες όπως την αντίληψη, τη φαντασία, την οξυδέρκεια, την κρίση , τον ορθολογισμό και τη καλλιέργεια αγωνιστικού πνεύματος.

Μέσα από τη συμμετοχή στα παιχνίδια οι μαθητές /τριες ωθούνται στην προσπάθεια να αποκτήσουν αυτογνωσία και κατ΄επέκταση την ετερογνωσία.  Επίσης  εξασκούνται  στον αυτοέλεγχο, που κατά βάθος αποτελεί μύηση στο μέτρο, αποσκοπώντας στο  «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» .

Στη διάρκεια διήμερης εκδρομής που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος,    επισκεφθήκαμε  την  Αρχαία Ολυμπία, όπου οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στο ναό του Δία, το Γυμναστήριο και τον βωμό της Ήρας όπου η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει κάθε 4 χρόνια για τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης ξεναγήθηκαν στο Νυμφαίο, το Λεωνίδιο και το Στάδιο που σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί 40.000 θεατές.