Αθλητισμός

Παράπονα στην Αχαϊκή για την στάση Νικολάου

Αχαϊκή
 
 
 
 
Απογοήτευση με Νικολάου στην Αχαϊκή…

Η Αχαϊκή βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση της ιστορίας της και κινδυνεύει να μην “κατέβει” τη νέα σεζόν στην Α΄κατηγορία, αφού δεν υπάρχει διοίκηση και δεν έχει βρεθεί άκρη από τις 3 Γενικές Συνελεύσεις.

Πολλά παράπονα υπάρχουν όσον αφορά στην στάση του Δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας, Χρήστου Νικολάου, ο οποίος δεν έχει πάρει θέση για τα όσα ταλανίζουν την ομάδα.

Διαβάστε την ανακοίνωση των “καναρινιών” για την συμπεριφορά Νικολάου, που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

“Η Αχαϊκή έχει περάσει το σημείο Μηδέν! Τις πρωτοβουλίες όπως και σε παρελθόντα έτη, έπαιρνε ο πρώτος πολίτης της πόλης. Ο Δήμαρχος. Δεσμεύσεις υπήρχαν. Δεν υλοποιήθηκαν όμως.

Στις γιορτές και τις καλές μέρες της Αχαικης ο Δήμαρχος ήταν παρών. Στις περσινές απονομές όταν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν επάνω μας ήταν εκεί. Τα φώτα έσβησαν. Οι φωτογραφίες τελείωσαν. Το πρώτο πλήγμα ήρθε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη. Καμιά τοποθέτηση στον άδικο διασυρμό της ομάδας και της πόλης από την “φίλη” εφημερίδα της Πάτρας.

Καμιά εμφάνιση και τώρα που τώρα που ο χρόνος τελειώνει. Κάποιοι χαίρονται;;; Η Δυτική Αχαια είναι μικρή και την αλήθεια την ξέρουμε καλά και την ξέρει κι ο κόσμος. Λίγος χρόνος υπάρχει ακόμα…

Ας δούμε την τοποθέτηση του Δήμαρχου Πύργου στο αντίστοιχο πρόβλημα της ομάδας του Πανηλειακού.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, στην παρουσία του στη Συνέλευση που πήρε το λόγο, τόνισε πως ο Πανηλειακός πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει έστω με 5 από τους απερχόμενους «Πυρσούς» και με τη στήριξη φυσικά και του Δήμου Πύργου, όπου αυτή είναι εφικτή με βάση και τα νομικά ισχύοντα.

Κι ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης από τους Πυρσούς, αυτή που ακούσαμε, αλλά προτείνω ψυχραιμία. Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν. Από τα 25 μέλη των Πυρσών, ας βγουν μπροστά οι 5, έστω ως τοποτηρητές μιας προσπάθειας που πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση όπως πιστεύω, καθένας από τους 25 να μη βοηθήσει τη νέα σεζόν έστω και λιγότερο από ότι την τελευταία διετία. Ο Δήμος θα βοηθήσει όσο μπορεί, όχι λόγω εκλογών την επόμενη χρονιά, αλλά διότι είναι γνωστό σε όλους ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο, τον Πύργο και την ομάδα μας, στην οποία για χρόνια είμαι συνέχεια κοντά, και με φυσική παρουσία σαν άτομο.

Θα είμαι δίπλα της όσο μπορώ, και μάλιστα ως Δήμαρχος θα στείλω έγγραφο στο Υπουργείο και θα ζητήσω τη δυνατότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων από το Δήμο, μέσα από το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την Αυτοδιοίκηση. Αν μάλιστα γίνει κάτι τέτοιο, δεσμεύομαι δημόσια πως η ενίσχυση από το Δήμο θα είναι πολύ σημαντική για τον Πανηλειακό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μην απογοητεύεστε. Είμαστε καλύτερα από άλλες χρονιές, που η ομάδα είχε ξαναβρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση. Θέλουμε απλά 10, 20 ανθρώπους να ξεσηκώσουν και τους υπόλοιπους. Να γίνουν κάποιες επαφές το επόμενο διάτημα, και προσεχώς να εξετάσουμε ξανά τα όποια νέα δεδομένα θα υπάρχουν.”