Αθλητισμός

Ο Χρήστος Σαράντης στο τιμόνι της Αχαγιάς 82

Χρήστος Σαράντης , Ομοσπονδιακός Προπονητής στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ-Η
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το τιμόνι στον Σαράντη!!!

Η διοίκηση του Α.Ο. Αχαγιά ’82 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδος θα βρίσκεται ο Αχαγιώτης τεχνικός Χρήστος Σαράντης.

O ‘’coach των επιτυχιών’’ επιστρέφει για τρίτη φορά στο τιμόνι της ομάδας μας μετά τις σεζόν 2002-2008 και 2015-2016 με σκοπό να συνεχίσει το έργο που άφησε την 31η Μαΐου 2016 με την είσοδο της ομάδας μας στις Εθνικές κατηγορίες.

O Χρήστος Σαράντης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Αχαγιάς ’82 καθώς μετράει πάνω από 3 δεκαετίες παρουσίας σε αυτή τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές της στελέχωσης του προπονητικού team που θα πλαισιώσουν τον coach Σαράντη τη νέα χρονιά ενώ παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ημερομηνίες της μεταβατικής περιόδου.

Who is who?

Ο Χρήστος Σαράντης γεννήθηκε 23/3/1973 και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα, είναι παντρεμένος με την ιατρό Γουλιάμη Χαρά με την οποία έχουν αποκτήσει 3 παιδιά. Ξεκίνησε ως αθλητής από την Αχαγιά ’82 και τα τοπικά και έκτοτε ακολούθησε μια πορεία 10 ετών με Απόλλων Πατρών, Ολυμπιάδα Πατρών, Ε.Α.Π. . Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής οντάς ο μοναδικός Αχαγιώτης προπονητής με εμπειρία 25 χρόνων και μέλος του Σ.Ε.Π.Κ..

Η προπονητική πορεία του έγινε το 2002 σε μια νέα εποχή για την Αχαγιά ’82 με νέα διοίκηση και στόχους 5ετιας. Ακολούθησε ο Απόλλων Πατρών ως προπονητής στις ακαδημίες του και αναβαθμίστηκε ως βοηθός προπονητή της πρώτης ομάδας στη β’ εθνική δίπλα σε Δημήτρη Παπαδόπουλο και Νίκο Βετούλα.

Το 2008 ακολούθησε ένα διάλειμμα συμμετέχοντας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Θόδωρου Ροδόπουλου με υποτροφία μεσο ΣΕΠΚ και ταξίδι στην Αμερική στην γενέτειρα του Μπάσκετ.

Έχει καταγράψει μεγάλη πορεία στον αθλητισμό με μικρές ηλικίες με αποκορύφωμα την ίδρυση των Ακαδημιών Αστέρια Αχαΐας το 2011 με τον επαγγελματία αθλητή και κουμπάρο του Άγγελο Τσάμη.

Το 2016 έμελλε να είναι ο άνθρωπος που έκανε το ακατόρθωτο με το 7-7 στα play off της Α1 ΕΣΚΑΗ και οδήγησε την Αχαγιά σε Εθνικές κατηγορίες. (σχετικό άρθρο)

Η πορεία του και οι δουλειά του στον ακαδημαϊκό αθλητισμό τον έφερε το 2017 στο πόστο του Ομοσπονδιακού Προπονητή των αναπτυξιακών τμημάτων της Ε.Σ.Κ.Α.Η. και το Χρυσό μετάλλιο σε συμμετοχή στο Ισραήλ σε διεθνές τουρνουά 3×3.