Like

Messenger – Πως να απενεργοποιήσεις την ένδειξη «Διαβάστηκε»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Facebook έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία μας.

Στις κινητές συσκευές κατάφερε να μας πείσει να χρησιμοποιούμε όλοι την Messenger εφαρμογή του, ενώ συνεχώς μαρτυρά πότε διαβάζουμε ένα μήνυμα ή πότε είμαστε online.

Αν και μπορεί πλέον να μην ακούγονται τόσο ως προβλήματα οι ενδείξεις «Διαβάστηκε» και «Ενεργός/ή πριν από…», υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Άνθρωποι τσακώνονται γιατί άργησαν να απαντήσουν σε ένα μήνυμα ή γιατί ήταν online και δε διάβασαν ένα μήνυμα, κλπ.

Στον συγκεκριμένο οδηγό τεχνολογίας θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της ένδειξης «Διαβάστηκε» στο Facebook chat στις Android συσκευές.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε να διαβάζετε μηνύματα στις FB συνομιλίες σας χωρίς οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να το μαθαίνουν. Κρυφά δηλαδή.

Αν και ήδη υπάρχουν κάποιες τεχνικές, όπως η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης και μετά η ανάγνωση μηνύματος, ή η ανάγνωση μηνύματος και μετά η επιλογή «Δεν το έχω διαβάσει» στη συνομιλία, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή.

Το όνομα της εφαρμογής είναι «Unseen – No Last Seen» και μπορείτε να την κατεβάσετε και εγκαταστήσετε από το Play Store του Android.

Διαδικασία απενεργοποίησης του «Διαβάστηκε» στις Facebook συνομιλίες του Android

Εγκαταστήστε την εφαρμογή «Unseen – No Last Seen» και τρέξτε την για πρώτη φορά.

1. Στην οθόνη που σας εισάγει στην εφαρμογή, μόλις φτάσετε στην τέταρτη κουκίδα στο κάτω μέρος, επιλέξτε από τη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών το «Facebook».

2. Προχωρήστε στην πέμπτη κουκίδα και πατήστε την επιλογή «ENABLE ACCESSIBILITY» για να δώσετε πρόσβαση στην εφαρμογή στις ειδοποιήσεις της συσκευής σας.

3. Θα μεταφερθείτε στη λίστα με τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στις ειδοποιήσεις της συσκευής σας. Βρείτε και ενεργοποιήστε την εφαρμογή «Unseen».

4. Στο πλαίσιο επιβεβαίωσης της ενέργειάς σας, επιλέξτε «Αποδοχή».

Αν όλα πήγαν καλά, στο σημείο αυτό θα σας εμφανιστεί η αρχική σελίδα της εφαρμογής και αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μελλοντικά Facebook μηνύματά σας.

5. Μόλις δεχτείτε ένα μήνυμα στο Messenger, θα λάβετε δύο ειδοποιήσεις γι’αυτό: Μία από το Messenger και μία από το «Unseen». Επιλέξτε να ανοίξετε την ειδοποίηση από το «Unseen» ώστε να διαβάσετε τα μηνύματα και να μην στείλετε την ένδειξη «Διαβάστηκε» στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της συνομιλίας.

Εκτός από την ειδοποίηση, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανοίγετε την εφαρμογή από μόνοι σας για να διαβάζετε μηνύματα του Facebook που έχετε λάβει.

Αν επιλέξετε να ανοίξετε το Messenger και τη συνομιλία σας εκεί, τότε και μόνο τότε θα μάθουν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες πως διαβάσατε τα μηνύματα τους.