Τοπικά

Κάτω Αχαΐα – Σχετικά με τον Πλάτανο στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου

Πλάτανο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Δηλώσεις του Άκη Μπαχρά & Ευάγγελου Τησαρχόντου

Λόγω του ευαίσθητου και του περιβαλλοντικού ζητήματος που προέκυψε με την αφαίρεση και όχι κοπή (αυτό θα θέλαμε να τονιστεί) για τον Πλάτανο που βρισκόταν στο μέσον της πλατείας Παπαγιαννοπούλου στην Κ.Αχαΐα, θα θέλαμε να αναφερθούν τα εξής (βάσει και των ομόφωνων αποφάσεων τόσο της Δημοτικής Κοινότητας όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου), προς αποφυγήν άκαιρων σχολίων χωρίς καμία βάση  μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων….

Γνώριζε άραγε κανείς ότι στο σημείο που είχε φυτευτεί το δέντρο υπήρχαν τρία προβλήματα;;;

Πρώτον υπήρχε το σιντριβάνι και είχε μπετόν έτσι ο κεντρικός πλάτανος είχε μείνει στάσιμος όπως και οι δύο πλάτανοι στο πλάι του ενώ σε αντίθεση με αυτόν που είναι δίπλα από την πιάτσα ταξί υπάρχει τεράστια διαφορά…

Δεύτερον χωροταξικά ήταν πασιφανές ότι εμπόδιζε την οποιαδήποτε εκδήλωση είτε του δήμου, είτε πολιτιστική ή αθλητική άλλων φορέων ή σωματείων αλλά και τη χρήση της πλατείας από τους δημότες (παιδιά που έπαιζαν διάφορα παιχνίδια).

Τρίτον – μιλώντας πάντα με στοιχεία – σας παραθέτουμε και φωτογραφίες από την αφαίρεση του δένδρου και όχι κοπή,  στην οποία διαφαίνεται ότι όταν κάποιοι το φύτεψαν με τα χέρια τους ξέχασαν να βγάλουν τον κάδο/κουβά με τον οποίο προφανώς φυλασσόταν προτού μπει στο χώμα….

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός  ότι δέντρο δεν κόπηκε αλλά μεταφυτεύθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΕΔΙΠ και ΕΚΑΒ όπου η χρησιμότητά του θα είναι σαφώς μεγαλύτερη, ενώ η αναφύτευση του – χωρίς τον κάδο που περιέβαλε μέχρι πρότινος τις ρίζες του-  θα αποδώσει κάνοντας τον πλάτανο μεγαλύτερο και ανθισμένο και όχι ξερό και άγονο (όσο πότισμα και να του γινόταν) και σε καμία περίπτωση δεν απορρίφτηκε το δέντρο για να χρησιμευθεί ως ξυλεία σε κάποιο τζάκι όπως άστοχα σχολιάστηκε….

Μιλάνε κάποιοι εναντίον της δημοτικής αρχής ότι δεν διακρίνονται από περιβαλλοντική ευαισθησία ή ακόμα και για έλλειψη φροντίδας της πλατείας Παπαγιαννοπούλου. Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής :από τις πρώτες ημέρες της εκλογής της προχώρησε άμεσα σε δημιουργία βραχόκηπων με λουλούδια, φύτεμα 4 φοινίκων, πολλών δέντρων, στο σημείο που ήταν το παλιό συντριβάνι φυτεύονται κατά εποχή λουλούδια (Χριστούγεννα, άνοιξη, καλοκαίρι) έναντι του συντριβανιού μεταφυτεύθηκαν 2 μεγάλες ελιές σε ειδικά παρτέρια και πολλά λουλούδια σε όλα τα παρτέρια της πλατείας στα πλαίσια της καλαισθησίας αλλά και της φιλικής διάθεσης προς το περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή κινήθηκε στον τύπο και στην ουσία απολύτως νόμιμα. Υπάρχει καταγεγραμμένη ομόφωνη απόφαση της ΔΚ και ομόφωνη απόφαση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (σημειωτέον τα μέλη και των δύο αποτελούνται και από μέλη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης) και αίτημα προς την Πολεοδομία για ερώτηση και έγκριση.

Να ζητήσουμε συγγνώμη που δεν ρωτήσαμε  κάποιους συγκεκριμένα και δεν πήραμε την άδειά τους…

Αφήνουμε τους δημότες να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους, μιλώντας τους πάντα ενώπιος ενωπίω  και μέσα από τα έργα μας….