Like

Η άποψη της επιστήμης για όσους μιλούν άκομψα θα σας εκπλήξει!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που με το «καλημέρα σας» θα βωμολοχήσουν.

Μοιάζει να είναι στο DNA τους. Δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μία σκέψη χωρίς να μιλήσουν άκομψα ή να βρίσουν.

Θα πίστευε κανείς πως αυτή τους η τάση προδίδει την έλλειψη παιδείας και των καλών τρόπων συμπεριφοράς που τους διακρίνει, ωστόσο η επιστήμη έχει πολύ διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους Kristin Joy του «Marist College» και Timothy Jay του «Massachusetts College of Liberal Arts» η έφεση στις βωμολοχίες δεν υποδεικνύει απαραίτητα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια λόγου σε σχέση με εκείνους που δεν βρίζουν καθόλου.

Αυτό δικαιολογείται βάσει της άποψης των επιστημόνων που θέλει τα άτομα με έφεση στο… βρίσιμο, να χειρίζονται καλύτερα τη γλώσσα και να είναι σε θέση να προσβάλλουν ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσουν σκληρά λόγια. Κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να κάνει ο καθένας.

Στο σημείο αυτό μπαίνουν και η αντιληπτική ικανότητα με την εξυπνάδα. Δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν όσους αγαπούν τα «κακά λόγια». Και αυτό δεν είναι το καλύτερο μέρος της έρευνας.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την τάση των ανθρώπων να βρίζουν με την ειλικρίνεια, τονίζοντας πως εκείνοι που δεν κρύβονται πίσω από την ωραιοποίηση καταστάσεων και τη χρήση κομψών λέξεων για να μην εκφράσουν την πραγματική συναισθηματική τους κατάσταση, είναι σαφώς πιο ντόμπροι, αυθεντικοί και ειλικρινείς.

Τα στοιχεία εκείνα δηλαδή που συνθέτουν το πορτραίτο του ιδανικού φίλου.