Like

Τα καλύτερα superfoods της άνοιξης

superfoods της άνοιξης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Μπορείς να τα πεις όπως θες !!!

Το σίγουρο είναι πως εντάσσοντας κάποια τα superfoods της άνοιξης στις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες, θα βελτιώσεις την συνολική υγεία σου μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα είναι σαφώς ωφέλιμα για την συνολική σου υγεία με κάποια από αυτά να έχουν φανεί ότι έχουν μία ακόμα θετική επίδραση και πιο συγκεκριμένα στην αποκατάσταση μετά από μία προπόνηση. Είτε τις καταναλώσεις πριν την προπόνηση, είτε μετά από αυτήν, οι συγκεκριμένες υπερτροφές παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο στην απόδοση όσο και στην αποκατάσταση.

1. Φράουλες

Το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα βιταμίνη C, αλλά και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C, είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών, τον σχηματισμό και την διατήρηση των χόνδρων των αρθρώσεων και την καλή εμφάνιση του δέρματος.

2. Αγκινάρες

Αν και δεν είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά για πολλούς, οι αγκινάρες αποτελούν υπερτροφή αφού είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και συγκεκριμένα, σε αντιοξειδωτικά. Μία μέτρια αγκινάρα, έχει μόνο 60 θερμίδες και 10 γραμμάρια φυτικών ινών (πάνω από το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης). Δοκίμασε την σαν υλικό σε πίτσα, ζυμαρικά ή σαλάτες.

3. Αβοκάντο

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα με υπερτροφές το γνωστό σε όλους πια αβοκάντο. Αποτελεί πηγή 20 βιταμινών και μετάλλων, ενώ βοηθάει στο αίσθημα κορεσμού λόγω των φυτικών ινών και των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

4. Blueberries

Γνωστά για την μεγάλη περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικά, το συγκεκριμένο φρούτο πέρα από ιδανικό σνακ, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου, αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, προστατεύει από καρδιαγγειακές νόσους και ουρολοιμώξεις.

5. Σπαράγγια

Ένα λαχανικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χαμηλό σε θερμίδες, που ενισχύει την καλή λειτουργία του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος ενώ επίσης βοηθάει και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα σπαράγγια μπορούν να καταναλωθούν σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας, είτε σαν συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο και ρύζι στο μεσημεριανό, είτε μαζί με το βραστό αυγό στο πρωινό.

6. Βερίκοκα

Εκτός των φυτικών ινών και της χαμηλής θερμιδικής τους συγκέντρωσης, τα βερίκοκα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και C, απαραίτητες για το ανοσοποιητικό σύστημα , την υγεία του δέρματος και την διατήρηση της καλής όρασης με το πέρασμα του χρόνου.

7. Κάρδαμο

Όχι πολύ γνωστό για πολλούς, το κάρδαμο αποτελεί πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Α και C, με πολύ λίγες θερμίδες, που βοηθάει στην αντιστάθμιση της φθοράς από την άσκηση. Για την μέγιστη αντιοξειδωτική προστασία, ιδίως πριν από μία προπόνηση, συνδύασέ το με blueberries.

savoirville.gr