Ιατροί Τα Νέα της Αγοράς Υγεία

Παιδίατρος – Νικολίτσα Κουτρουμάνη

Νικολίτσα Κουτρουμάνη
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Απόφοιτος Ενιαίου Λύκειο Κάτω Αχαΐας με Άριστα και εισαχθείσα στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό Λίαν Καλώς και 6η σε σειρά αποφοίτησης.

Η Νικολίτσα Κουτρουμάνη απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, στον τομέα της Μοριακής Ανατομίας και σε συνεργασία με το ιατρείο / εργαστήριο της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Παν/κού Νοσοκομείου Πατρών.

Συνεχίζοντας την έρευνα στον τομέα της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και τη συνεργασία με το ιατρείο / εργαστήριο της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Παν/κού Νοσοκομείου Πατρών, το 2017 ορκίστηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών (PhD).

Από το 2010 έως το 2012 υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας ως ειδικευόμενη Παιδιατρικής.

Το 2013 υπηρέτησε στο Περιφερικό Ιατρείο Πύργου Κορινθίας για 5 μήνες ως Αγροτικός Ιατρός. Στο διάστημα αυτό, δούλεψε και στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. Από το 2013 έως το 2015 ολοκλήρωσε την ειδικότητά μου στην Παιδιατρική στο ”Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Από το 2016 έως το 2017 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης της Μ.Κ.Ο. ”Γιατροί του Κόσμου”, παρέχοντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και συμμετέχοντας σε μαζικούς εμβολιασμούς παιδιατρικού πληθυσμού προσφύγων. Εργάστηκε σε camp της Αττικής (Ελληνικό, Μαλακάσα) και της Θήβας. Το έργο ήταν σχεδιασμένο και χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2017 υπηρέτησε στο Περιφερικό Ιατρείο Αμπελοκήπων Αχαΐας – Κέντρο Υγείας Ακράτας για 6 μήνες ως Αγροτικός Ιατρός, ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου.

Είναι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Προχωρημένης Παιδιατρικής Υποστήριξης της Ζωής (APLS) και μέλος της Ακαδημίας εκπαίδευσης στον μητρικό θηλασμό και τη βρεφική – παιδική διατροφή ”Early Nutrition eAcademy”.