Τοπικά

Ευρωπαίοι καθηγητές στον Δήμο Δυτική Αχαϊας για το Erasmus+

erasmus+
 
 
 
 
Επίσκεψη ευρωπαίων καθηγητών στο δημαρχείο Δυτικής Αχαϊας…

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας επίσκεψη ευρωπαίων καθηγητών που φιλοξενούνται από το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ .

Συγκεκριμένα 13 εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, την Γερμανία, την Ισλανδία, την Φινλανδία και την Πολωνία, που υλοποιούν μαζί με το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας το πρόγραμμα Erasmus+ «RESPECT», καθώς και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καθηγητές και μαθητές του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας επισκέφθηκαν το δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας, όπου τους υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Ραυτακόπουλος και η κ. Πατρούλα Κοκκίνη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα τέτοιων συνεργασιών, που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτιστοποίηση των εκπαιδευτικών πρακτικών των χωρών της Ευρώπης.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του δήμου έγινε αναφορά στην ιστορία και τα αξιοθέατα της Δυτικής Αχαΐας, καθώς και στην ιδιαίτερη σημασία που δίνεται από το δήμο στην κοινωνική πολιτική, ενώ έγινε και εκτενής παρουσίαση των κοινωνικών δομών του δήμου.

Τέλος προσφέρθηκαν στους ευρωπαίους καθηγητές, καθώς και στους μαθητές και την παιδαγωγική ομάδα του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, βιβλία , έντυπα και CD με υλικό και πληροφορίες σχετικά  το δήμο.