Τοπικά

Εβδομάδα ενημέρωσης στα σχολεία της Αχαϊας για τον καρκίνο του δέρματος

 
 
 
 
Εβδομάδα ενημέρωσης αφιερωμένη στην «Ελληνική  Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος»…

Την εβδομάδα που διανύουμε θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Στα πλαίσια αυτής της  εβδομάδας  θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο ετήσιο σχέδιο δράσης που έχει εκπονήσει και εφαρμόζει για την πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγή υγείας των πολιτών κατά  την τρέχουσα χρονιά, έχει συμπεριλάβει μεταξύ των άλλων και δράσεις για την ενημέρωση κατά του καρκίνου του Δέρματος. Δράσεις που  απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά και τη ζεστασιά του, αγνοώντας, όμως, τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η έκθεση χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση μαθητών για την αντηλιακή προστασία, αφού όπως δείχνουν οι στατιστικές τα νέα κρούσματα με καρκίνο του δέρματος και μελάνωμα  συνεχώς αυξάνονται και η συχνότητα κατά φύλο και ηλικία αφορά, αντίστοιχα, τους έφηβους και νεαρούς άντρες, κυρίως.

Πιο αναλυτικά, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία και των τριών περιφερειακών ενοτήτων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 7 Μαΐου: 9:00-11:00
53ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Τρίτη 8 Μαΐου: 9:00-11:00
17ο Γυμνάσιο Πατρών

Τετάρτη 9 Μαΐου: 9:00-11:00
Μουσικό Σχολείο Ηλείας ( Βαρθολομιό)

Πέμπτη 10 Μαΐου: 9:00-11:00
2ο & 7ο Δημοτικά Σχολεία Ναυπάκτου.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων  θα πραγματοποιηθεί μία ενημέρωση και ιατρική εξέταση των φιλοξενουμένων ανήλικων του Σκαγιοπουλείου Κέντρου φιλοξενίας Αρρένων και Θηλέων τη Δευτέρα 7 Μαΐου (απογευματινές ώρες). Ενώ το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου και ώρες 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του γενικού πληθυσμούαπό ιατρούς δερματολόγους της δερματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών  στην πλατεία Γεωργίου, δωρεάν με τη συνδρομή και εθελοντών του Ομίλου Εθελοντών «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ».