Τοπικά

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας μετρά την ακτινοβολία! Σε δύο σημεία έχουν εγκατασταθεί οι σταθμοί

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο πρόγραμμα pedion24, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου…

…το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Διαδικτυακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Υπηρεσιών και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραια, εντάχθηκε και ο δήμος δυτικής Αχαΐας.

Το πρόγραμμα, έχει σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται καθημερινά στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος, ενώ και ο δήμος θα έχει πρόσβαση καθημερινή για να παρακολουθεί τα επίπεδα.
Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, ήδη έχουν τοποθετηεθεί δύο σταθμοί. Ένας στην περιοχή του Λάππα, όπου υπενθυμίζουμε τη μεγάλη “μάχη” που είχε δώσει η περιοχή για μια κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σχολείο του Λάππα μια ο δεύτερος σταθμός εγκαταστάθηκε στην Κάτω Αχαΐα, έδρα του δήμου.

Πρόκειται για μια από τις προτεραιότητες που είχαμε θέσει, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Ήδη είμαστε on line με το σύστημα και πλέον θα είμαστε σε θέση να παρατηρούμε καθημερινά τα επίπεδα της ακτινοβολίας στην περιοχή μας”.
Τόνισε ο κ. Ραυτακόπουλος.

εφημερίδα ΓΝΩΜΗ