Τοπικά

Άνω Αχαΐα – Αναζητούνται 70.000 ευρώ για ανακατασκευή της Δημόσιας Αγροτικής Σχολής

Άνω Αχαΐα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ενδιαφέρον στην ανακατασκευή και χρήση της παλιάς Δημοτικής Αγροτικής Σχολής, το κτίριο της οποίας βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία στην Άνω Αχαΐα , δείχνει η δημοτική αρχή .

Για να γίνει ένα πλήρες έργο αποκατάστασης φαίνεται να απαιτείται τουλάχιστον το ποσό των 70.000 ευρώ.

Στον Δήμο βλέπουν ότι για να μπορέσει να γίνει η τεχνική παρέμβαση και να στεγάσει τον Κοινωνικό Τομέα (ΚΕΔΔΥ) – καθότι πολύ κοντά χιλιομετρικά και στην έδρα του – θα πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση, καθότι η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει, πολύ δε περισσότερο, δεν έχει κλείσει την έκθεση τεχνικών περιγραφών.

Εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κτιρίου, εδώ και μία δεκαετία, οι στεγαζόμενοι εκεί, σύλλογος, ιατρός, ΕΛΓΑ κ.ά., λειτουργούν σε κοντέινερ, όπως άλλωστε και η ΚΕΔΔΥ. Τεχνικό κλιμάκιο που έκανε αυτοψία στην Αγροτική Σχολή, αντάλλαξε απόψεις με τον αντιδήμαρχο Εργων Θανάση Ραυτακόπουλο, την πρόεδρο της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη, τον κοινοτάρχη Αντώνη Κόλλια και τον επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου Τάκη Γεωργακόπουλο, ωστόσο διεφάνη πως ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, χωρίς βέβαια οι δυσκολίες να σταματούν την πολυετή και πολυεπίπεδη προσπάθεια.

Έχει ζητηθεί η αρωγή σεισμόπληκτου από το ΤΑΣ και επειδή υπερβαίνει το αιτούμενο κόστος το ανώτατο όριο χορηγήσεων, γι’ αυτά τα κτίρια έγινε δευτεροβάθμιος έλεγχος και από τον ΥΑΣ. Ο έλεγχος αυτός θα καθυστερήσει την επισκευή, ενώ θα πρέπει να συμπληρωθεί το κόστος από τον προυπολογισμό του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς το πέτρινο αυτό κτίριο (περί τα 200 τ.μ.) έχει πάθει εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό.