Τοπικά

Σύσκεψη για το πρόβλημα με τις μέδουσες στο Υπουργείο Ναυτιλίας

μέδουσες πρόβλημα με τις μέδουσες , επιδρομής μεδουσών , πρόβλημα με τους μέδουσες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ευρεία σύσκεψη, για το πρόβλημα με τις μέδουσες στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, συγκάλεσε, χθες, στο υπουργείο Ναυτιλίας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και του γγ Διονύση Τεμπονέρα.

Στη σύσκεψη, ήταν παρόντες οι βουλευτές Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός, οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, η βουλεύτρια Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, ο βουλευτής Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο βουλευτής Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης. Συμμετείχαν, ακόμα, δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των δημάρχων Πάτρας, Αιγιάλειας, Ναυπάκτου, Ξυλοκάστρου, Λουτρακίου, Δελφών, Διστόμου – Αντικύρων, Κιάτου, Κορίνθου, δύο εκπρόσωποι από το ΕΛΚΕΘΕ, εκπρόσωποι άλλων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη, έγινε ανασκόπηση όλων των ενεργειών που έχουν γίνει για το θέμα, σε όλα τα επίπεδα.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμα μελέτη, που να εξηγεί το φαινόμενο στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο. Οι μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες περιοχές της Ευρώπης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την περίπτωση του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου, επειδή στις περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερες οι μορφολογικές και οι κλιματικές συνθήκες.

pelop.gr