Τοπικά

Σοβαρές ζημιές σε ελαιόδεντρα από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην ΠΕ Ηλείας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επίσκεψη στα γραφεία του Ε.Λ.ΓΑ Πάτρας…

…πραγματοποίησε ο Αντιπεριφρειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γιώργο Κεχαγιά.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό την ενημέρωση για τις συνέπειες που είχαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν στην περιοχή Σκιλλουντίας, Φρίξα, Ραχών και Καλυβακίων στο νομό Ηλείας, προκαλώντας σημαντικές για την εποχή ζημιές.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε Βασίλης Μιχαλόπουλος, η Επόπτρια ΕΛΓΑ της Π.Ε Ηλείας Αγγελική Πανταζοπούλου και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΓΑ.

Από την επίσκεψη-αυτοψία γεωπόνων του ΕΛΓΑ στις περιοχές Σκιλλουντίας, Φρίξα, Ραχών και Καλυβακίων προέκυψε ότι περίπου 300 ελαιόδεντρα κάηκαν ολοσχερώς ενώ άλλα 7.000 -8.000 έχουν επηρεασθεί από τη φωτιά, χωρίς να δύναται να οριστεί από τώρα το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί. Η οριστική εκτίμηση υπολογίζεται να γίνει σε βάθος τετραμήνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήλωσε σχετικά:

<<Γνωρίζουμε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρα των περιοχών της μεγάλης πυρκαγιάς είναι σοβαρές, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε αμέσως για μια αρχική εκτίμηση των ζημιών, όμως οι παραγωγοί μας πρέπει να κάνουν υπομονή για την τελική εκτίμηση για 4-5 μήνες περίπου. Παρόλα αυτά μπορούν άμεσα να υποβάλλουν τις αιτήσεις αποζημίωσης στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να φροντίσουν, όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα, να καταγράψουν τις καλλιέργειες τους στο ΟΣΔΕ για το έτος 2018. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.>>