Τοπικά

Σήμερα η ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στο Γυμνάσιο των Λουσικών της Δυτικής Αχαΐας για τη σχολική βία

κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων
Γράφτηκε από Westcity Team
 

Ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής…

…που ερεύνησε σε βάθος και ανέδειξε το πρόβλημα της σχολικής βίας στη χώρα μας, θα μιλήσει αύριο Δευτέρα 16 Απριλίου και ώρα 11 πμ, στο Γυμνάσιο των Λουσικών της Δυτικής Αχαΐας, κατόπιν πρόσκλησης του συλλόγου διδασκόντων και της οικείας ένωσης γονέων και κηδεμόνων.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του.

Πρόκεται για ένα σοβαρό και διογκούμενο πρόβλημα που απορυθμίζει τη λειτουργία του σημερινού σχολείου, προκαλώντας τριβές και εντάσεις είναι η σχολική βία.

Οι μορφές της σχολικής βίας διαρκώς διευρύνονται και μέσα από αυτή διοχετεύονται κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων.

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας.

Like
Like! Τέλειο Χαχα Ουάου! Λυπάμαι... Έλεος

Σχόλια

/* ]]> */