Τοπικά

Ο πρόεδρος Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας μιλά στο westcity.gr

πρόεδρος Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Βαθιά απογοητευμένος με την αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι φορείς στην Τρίτεκνη οικογένεια μίλησε στο «westcity» ο πρόεδρος Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας Παναγιώτης Γκοτσούλιας. Ο κ. Γκοτσούλιας τόνισε ότι θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε ελάφρυνση των δημοτικών τελών ενώ κάλεσε όλες τις οικογένειες με τρία παιδιά να εγγραφούν στο Σύλλογο.

Πρόσφατα συμμετείχατε σε μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση. Ποια είναι τα βασικά αιτήματά σας;

Π.Γ. : Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αντί να στηρίζουν την Τρίτεκνη οικογένεια την έχουν εγκαταλείψει οι αρμόδιοι φορείς. Τα επιδόματά μας, παρά την οικονομική κρίση, τα έχουν μειώσει και ουσιαστικά δεν μας στηρίζουν. Τη στιγμή που το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι μεγάλο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 2015 μειώθηκε ο πληθυσμός μας κατά 3% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Συνεπώς, αντί να προσπαθούν να δίνουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά, τα απωθούν… Η κυβέρνηση μάλιστα ούτε καν μας δέχθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην Αθήνα.

Είστε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των Τρίτεκνων της Δυτικής Αχαΐας στους αγώνες που κάνετε;

Π.Γ.: Ναι. Εάν σκεφτείτε ότι από τα 210 εγγεγραμμένα μέλη έδωσαν το παρόν τα 20. Είναι σημαντικός ο αριθμός συμμετοχής. Βέβαια, θα θέλαμε να εγγραφούν όλες οι Τρίτεκνες οικογένειες στο σύλλογό μας, δεδομένου ότι όσο περισσότεροι είμαστε τόσο και καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να επιτύχουμε! Επίσης, με τη συμμετοχή τους θα είναι πάντα ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σας έχει βοηθήσει;

Π.Γ. : Όχι. Ενώ ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να κάνουν αρκετά πράγματα, όπως μείωση δημοτικών τελών, δεν έχει παρθεί καμία σχετική απόφαση. Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου στην τελευταία συνάντησή μας, είπε ότι δυσκολεύεται. Έστω και λίγα χρήματα, ωστόσο, να μπορούσαμε να ελαφρυνθούμε θα ήταν σημαντική βοήθεια για εμάς… Είναι απαραίτητο κοινωνικά και ηθικά!