Τοπικά

ΑΚΙΔΑ – Παρακμή και χρεοκοπία στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Τα προβλήματα με τη λειτουργία της ΔΕΥΑ συνεχίζονται και προστίθονται νέες οφειλές στις ήδη υπάρχουσες.

Με διαταγή πληρωμής η ΔΕΗ απαιτεί από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας ποσό ύψους 174.079,26 euro, το οποίο προέρχεται από ανεξόφλητους λογαριασμούς και ανεξόφλητες δόσεις της οφειλής της ΔΕΥΑ προς στην ΔΕΗ και απορρέουν από την πρόσφατη σύμβαση την οποία υπέγραψε ως εγγυητής ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με τη ΔΕΗ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο δήμος θα πρέπει να βρει πόρους για να εξασφαλίσει αυτές τις οφειλές διαφορετικά το καλοκαίρι θα υπάρξουν προβλήματα με την υδροδότηση του Δήμου.

Την ίδια στιγμή και ο δήμος Δυτικής Αχαΐας ήδη, αλλά και η ΔΕΥΑ το προσεχές διάστημα, αντί να εξορθολογίσουν τις δαπάνες τους, υπογράφουν με ιδιωτική εταιρία εξάμηνες συμβάσεις με απ’ ευθείας αναθέσεις φυσικά, συνολικού ύψους 42.000 euro, όπου θα προσφέρονται τηλεφωνικές υπηρεσίες και θα ενημερώνονται οι δημότες για τις οφειλές τους.Πρόκειται για κάτι που θα μπορούσαν να πράξουν οι υπηρεσίες του Δήμου χωρίς οικονομικό κόστος.

Η Δημοτική αρχή όμως, αντί να αποφύγει αυτού του είδους τις σπατάλες,προχώρα σε συμβάσεις που ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες του Δήμου και μόνο δημόσιες σχέσεις της προσφέρουν στις πλάτες των δημοτών. Αυτή η διαχείριση είναι παρακμιακή και οδηγεί το δήμο στη χρεοκοπία. Φυσικά αυτή την “θαυματουργή πολιτική” η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να την εορτάσει με Πρωτομαγιάτικη φιέστα στο δάσος της Στροφυλιάς τις επόμενες ημέρες.

Αυτόν τον λογαριασμό, οι δημότες θα μάθουν πόσο θα φτάσει και ποιος θα τον πληρώσει άραγε;

ΑΚΙΔΑ – 19/04/2018