Ελλάδα

Πανελλήνιες 2018 : Νέα απόφαση για τα εξεταστικά κέντρα

αποτελέσματα των υποψηφίων , εξεταστικά κέντρα , Πανελλαδικές εξετάσεις
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τρεις αλλαγές για την επιλογή των εξεταστικών κέντρων που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες 2018

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην απόφαση που χθες το απόγευμα πήρε ΦΕΚ οι Πανελλήνιες διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’ Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα, δηλαδή στα Γενικά Λύκεια. Όπου ωστόσο αυτό κρίνεται αντικειμενικά αναγκαίο για την διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στα εξεταστικά κέντρα που πλέον ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, κατόπιν εισήγησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ενώ μέχρι τις περσινές εξετάσεις τα Εξεταστικά Κέντρα ορίζονταν με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Τέλος, μετά την έκδοση της υπουργικής Απόφασης που καθορίζονται τα εξεταστικά Κέντρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθορίζει την κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες.

Παράλληλα σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί προβλέπεται η επιμήκυνση του διδακτικού έτους κατά δύο εβδομάδες ενώ αναμένονται αλλαγές στις ημερομηνίες των ενδοσχολικών εξετάσεων. Τα μαθήματα θα τελειώσουν όμως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων δεν θα μετακινηθούν.

Οι απολυτήριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα διεξαχθούν παράλληλα με τις Πανελλήνιες, κατά τις κενές ημέρες.

Πέρυσι τα μαθήματα Γυμνασίου διήρκησαν μέχρι τέλος Μαΐου και η εκκίνηση των προαγωγικών εξετάσεων τοποθετήθηκε στην 1η Ιουνίου. Οι Πανελλήνιες δεν μπορούν να μετακινηθούν εάν δεν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις Γυμνασίου