Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: “Η δίκη του Παύλου μας αφορά όλους”

 
 
 
 
Για απαξίωση της δίκης του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο η μητέρα του…

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα μίλησε σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, αφού συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την δίκη του γιου της.

Η κ.Φύσσα έδειξε ενοχλημένη από το γεγονός ότι τα Μ.Μ.Ε. δεν προβάλλουν πλέον το γεγονός, παρότι είναι άκρως σημαντικό και αφορά όλους τους πολίτες. Επίσης ανέφερε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής χαίρουν προστασίας και καλής μεταχείρισης από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η κ. Φύσσα μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 σημείωσε: «Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή η δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο, παρά εμάς».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ανέφερε επίσης την απουσία κοινού στη δίκη, μιλώντας για έλλειψη ενημέρωσης από τα ΜΜΕ: «Είμαι σχεδόν μόνη μου στις αίθουσες του δικαστηρίου. Δεν έχει κοινό δυστυχώς. Δεν έρχεται κόσμος. Αν με ρωτήσεις τον λόγο δεν μπορώ να ξέρω. Σαφώς και παίζει ρόλο η ενημέρωση το ότι δεν προβάλλεται η δίκη από τα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης παίζει ρόλο και η συμπεριφορά μας, καθώς αυτή έχει αλλάξει, σαν να μην μας αφορά, ενώ μας αφορά όλους. Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή η δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς, αλλά παρόλα αυτά βλέπω μια πτώση πάνω σε αυτό».

Για άλλη μια φορά μίλησε για τη στάση της Αστυνομίας λέγοντας ότι: «Προστατεύονται οι χρυσαυγίτες και όλοι αυτοί που έρχονται εκεί, εκτός από εμάς». Έκανε λόγο μάλιστα και για την επίθεση της δικηγόρου Ελευθερίας Κουνάκη, δηλώνοντας πως: «Όταν βλέπαμε μέσα από τα κάγκελα, είμαστε μέσα στο Εφετείο και βλέπαμε την άλλη δικηγόρο την Ευγενία Κουνάκη, το τι προσπάθεια έκανε να μετακινήσει έναν αστυνομικό να πιάσει τους δράστες μετά την επίθεση το Νοέμβριο στη Λ. Αλεξάνδρας και δεν κουνήθηκε κανείς, χτυπημένη με τα αίματα να τρέχουν, ήταν μια παρά πολύ θλιβερή εικόνα και εκείνη την ημέρα ένιωσα πάρα μα πάρα πολύ άχρηστη αφού δεν μπορέσαμε πάλι να κάνουμε κάτι. Να διευκρινίσω όμως κάτι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία των αστυνομικών».